ANA SAYFA > KÜLTÜR-SANAT > Karşıyaka Çocuk Şenliği başladı

Karşıyaka Çocuk Şenliği başladı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka Çocuk Şenliği başladı

Karşıyaka Belediyesi tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında düzenlenen ‘’26. Uluslararası Karşıyaka Çocuk Şenliği’’, başladı. 10 ülkeden 200 yabancı çocuk, Karşıyakalılasrla birlikte kortej yürüyüşü yaptı. Şenlik coşkusu, çocukların yöresel oyunlarıyla dikkatleri üzerine çekti.

Ankara’dan gelen Kuzeyin Uşakları Halk Dansları Topluluğu da şenliğin özel misafirleri arasında yer aldı. Yöresel kıyafetleriyle Karşıyaka Çarşı’da yürüyen çocukların coşkusuna Karşıyakalılar ortak oldu. Belediye Bandosu şarkı ve marşlarla korteje eşlik etti. Yürüyüş boyunca, dev Türk Bayrakları ile Atatürk posterleri taşındı.

Kortejin ardından Bostanlı Güzel Sanatlar Parkı içinde Açılış Resepsiyonu yapıldı. Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Kaymakam Sadettin Yücel, Ege Deniz Bölge Komutanı Hasan Çankaya, İlçe Emniyet Müdürü Metin Esen, İlçe Jandarma Komutanı Ahmet Karaman, Milli Eğitim Şube Müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, yabancı ülkelerin belediye başkanları ve temsilcileri ile konuk çocuklar katıldı. Tüm ekipler, sergiledikleri gösterilerle, alanı dolduranlara unutulmaz bir gece yaşattı.
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, açılış töreninde yaptığı konuşmada, “26 yıldır, dünyanın her yerinden çocukları, geleceğin sahiplerini, yeryüzünün çiçeklerini Karşıyakamızda ağırlıyoruz. Dünyada ilk kez çocuklara armağan edilmiş bir bayramı, tam da bize yakışır biçimde kutluyoruz. Ve bir çağrıda bulunuyoruz: Gelin dünyayı çocuklarla birlikte yönetelim! Çocuklarımızın daha güzel bir dünyada yaşayabilmesi için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Dünya çocuklarına bu bayramı hediye eden Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü minnet ve özlemle anıyoruz” dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Tanfer Kemerli'ye dede acısı...
Sonraki Haber LÖSEV İyilikler Tırı İzmir'e geliyor

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?