ANA SAYFA > GÜNDEM > Karşıyaka Anıtı 12 Mayıs'ta açılıyor...

Karşıyaka Anıtı 12 Mayıs'ta açılıyor...

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka Anıtı 12 Mayıs'ta açılıyor...

Karşıyaka'nın son aşamasına gelinen simgesi "Karşıyaka Anıtı" olarak bilinen "Atatürk, Annesi ve Kadın Hakları Anıtı" 12 Mayıs'ta törenle açılacak.

Gerekli izinlerin alınmasıyla yenilenen ve daha görkemlisi yapılan anıtın 12 Mayıs günü düzenlenecek törenle açılacağını belirten Karşıyaka Belediyer Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, bugün anıt inşaatını Karşıyaka Kaymakamı Sadettin Yücel, Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcısı Kazım Arapoğlu ve resmi, özel daire müdürleriyle birlikte gezdi.
Akpınar burada bilgi verirken şöyle dedi:
"Anıtın adı Atatürk, Annesi ve Kadın Hakları Anıtıdır. Alan düzenlemesi ile bütünleşen yapıtta, geleneğin dışından bir biçimlendirmeye gidilmiştir. Her yönden gelinip içinden geçilebilen, içindeki yazıların okunabilen, seyirci ile bütünleşen bir anıt olması düşünülmüştür. Atatürk ve O'nun belli başlı ilkelerini de simgeleyen bu dikit plaklar bronz bir kuşakla sıkı sıkıya kucaklanmıştır. Üzerinde Ulu Önder Atatürk, annesi Zübeyde Hanım, mermi taşıyan cefakar Türk Anası, Cumhuriyet ve Demokrasi ile başlayan seçme, seçilme ve her dalda yetişen ve uğraş veren Türk Kadınları (öğretmen, hukukçu, kimyager gibi) simgeleyen kabartma figürler vardır. Yıllar içerisinde yıpranan ve -ağır hasarlı- raporu verilen “Atatürk, Annesi ve Kadın Hakları Anıtı”nı baştan sona yenilendi. Karşıyaka’nın simgesi olan yapı, planlanan projeyle daha modern ve görkemli hale getirildi. Hepimiz için büyük değer taşıyan bu yapıyı adına ve anlamına layık görünüme kavuşturmak, kentimize ve halkımıza karşı duyduğumuz sorumluluğun gereğidir. Anıtımızı çok daha güçlü olarak gelecek nesillere taşıyacağız. Anıt 40 metre yüksekliğinde ve yepyeni dolgu alanıyla birlikte de meydan kazandık. Geceleri let ışıklarla süslenecek olan anıt Karşıyaka'nın yüz akı olacak”

www.karsiyakahaber.com /ÖZEL
Fotoğraflar: Yılmaz DURMAZ

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Pınar Karşıyaka Gençleri play off'ta Fenerbahçe ile eşleşti
Sonraki Haber Karşıyaka Kaymakamlık Kupası Futsal Turnuvası başladı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?