ANA SAYFA > KÜLTÜR-SANAT > KARSAV İSMET YAZAR'I ŞARKILARIYLA ANACAK

KARSAV İSMET YAZAR'I ŞARKILARIYLA ANACAK

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
KARSAV İSMET YAZAR'I ŞARKILARIYLA ANACAK

KARSAV (Karşıyaka Kültür Sanat Eğitim Vakfı) bu akşam saat 20.30'da Karşıyaka Açık Hava Tiyatrosu'nda 13 Eylül 2013 tarihinde 84 yaşında vefat eden İsmet Yazar'ı şarkılarda anacak.

Turgay Kızıltuğ yönetimindeki Türk Sanat Müziği Korosu TRT'nin usta sanatçılarının katılımıyla "İsmet Yazar'ı" anma konseri içinm açıklama yapan KARSAV Başkanı Ahmet Diker, "Bu anlamlı gecemizde sanatseverleri ve İsmet Yazar dostlarını aramızda görmek en büyük dileğimiz. KARSAV olarak İzmir'in efsanelerini, ustalarını, iz bırakmış sanatçılarını anma geceleri düzenleyerek onlara olan vefa borcumuzu ödemeye çalışıyoruz" dedi.
Türk müziğinin efsane isimlerinden ve Karşıyaka Lisesi'nin ilk mezunlarından olan İsmet Yazar 19 Eylül 1929'da Bayraklı'da doğdu. İlk musiki derslerini küçük yaşta Karşıyaka Ferik Osman Paşa Camii imamı olan babası Bekir Sıtkı Yazar'dan aldı. Çok iyi mevlit okuduğu bilinen İsmet Yazar, 1951 yılında açılan TRT İzmir Radyosuna ses sanatçısı olarak girdi ve tamı tamına 28 yıl hizmet etme başarısını gösterdi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NİN STRATEJİK PLAN HAMLESİ...
Sonraki Haber Haber Bulunamadı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?