ANA SAYFA > SPOR > KARSAD, EFSANE 4 KSK'LİYİ ONUR ÜYESİ YAPTI

KARSAD, EFSANE 4 KSK'LİYİ ONUR ÜYESİ YAPTI

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
KARSAD, EFSANE 4 KSK'LİYİ ONUR ÜYESİ YAPTI

Karşıyaka Spor Adamları Derneği Yönetim Kurulu'nun, iki efsane Karşıyakalı Tahir Türetken ve Lemi Yerli onuruna verdiği yemekli söyleşide, 78 yıl öncesinden günümüze Karşıyaka tarihinin derinliklerine inilerek bilinmeyen birçok konu gün ışığına çıkarıldı.

Yemekte; Kaf Sin Kaf’a büyük hizmetler veren Tahir Türetken ve Lemi Yerli ile 1947-1953 yılları arasındaki unutulmaz futbolcular İbrahim Yegül ve Mehmet Özküzne’ye KARSAD Onur Üyeliği Belgesi verildi. 1923 doğumlu Tahir Türetken’in 1952’deki genel kaptanlığı döneminde KSK altın yılını yaşamış ve 8 branşta şampiyon olmuştu. 1982-1984’deki başkanlık döneminde ise KSK 16 branşta faaliyet göstererek Türkiye’de büyük bir başarıya imza atmıştı.
Tam anlamıyla bir sporcu olan 1926 doğumlu Lemi Yerli; futbol dışında güreş, yüzme ve atletizmde KSK’yi başarıyla temsil etmiş, 1952 yılındaki şampiyonlukta gol kralı olmuş, takımın kaptanlığını yapmış ve aynı yıl Fransa’nın Racing takımına transfer olarak üç yıl süre ile Fransa’da top koşturma başarısını elde etmişti.

Arkadaşları adına konuşan Tahir Türetken, KARSAD Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Bülent Zeren'e teşekkür ederek “Bu muhteşem geceyi asla unutmayacağız, çok mutluyuz” şeklinde konuştu.
KARSAD Başkanı Dr. Bülent Zeren ise “Geçmiş değerlerimiz en büyük hazinemizdir. Onlarla gurur duyuyoruz. Bu tür buluşmalarla Karşıyaka tarihinin bilinmeyenlerini gün ışığına çıkarmayı hedefliyoruz, çalışmalarımız sürecek” dedi.

 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber TARAKÇIOĞLU'NDAN ALAÇATI'DA RESİM DERSİ
Sonraki Haber HÜSEYİN MUTLU AKPINAR, SAHURDA DAVULCULARLA DOLAŞTI

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?