ANA SAYFA > İZMİR > İZSU KÖYLERE YENİ ŞEBEKEDEN SU VERMEYE BAŞLADI

İZSU KÖYLERE YENİ ŞEBEKEDEN SU VERMEYE BAŞLADI

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İZSU KÖYLERE YENİ ŞEBEKEDEN SU VERMEYE BAŞLADI

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, yaz aylarında su sıkıntısı çeken Aliağa Kalabak, Seferihisar Orhanlı, Bornova Karaçam ve Karabağlar Kavacık köylerinde gerçekleştirdiği 3.2 milyon liralık yatırımı tamamladı; yeni şebekeden su vermeye başladı.

Özellikle yaz aylarında su sıkıntısı çeken yerleşimlere yönelik yoğun bir çalışma programı izleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, eskiyen şebekeleri peşpeşe yeniliyor. Son olarak iki ayrı ihaleye çıkan İZSU; Bornova, Karabağlar, Menderes, Seferihisar ve Aliağa’nın köylerini bol ve sağlıklı suya kavuşturmak için 3.2 milyon liralık yatırım yaptı.

Karabağlar Kavacık, Bornova Karaçam, Aliağa Kalabak, Seferihisar Orhanlı ve Menderes Kuyucak köylerindeki çalışmalar tamamlanarak yeni şebekeden su verilmeye başlandı. Yeniorhanlı Köyü’ndeki şebeke yenileme çalışmalarının da yüzde 90 tamamlandığını belirten İZSU Genel Müdürlüğü yetkilileri, “Yeni Orhanlı Köyü’nü susuz bırakmamak için hem kaynak suyu hem de Eski Orhanlı Köyü’nde açtığımız kuyudan arıtılmış su veriyoruz. Böylelikle köyün 24 saat içme suyu standartlarında su almasını sağlıyoruz. Kaynak sularının kalitesi uygun olduğu sürece de Yeni Orhanlı Köyü’ne bu kaynaklardan su vermeye devam edeceğiz. Çeşmelerden akan su gönül rahatlığıyla içilebilir” dedi.

İZSU Genel Müdürlüğü yetkilileri, Seferihisar Kavakdere ile Menderes Özdere Cumhuriyet Mahallesi’ndeki çalışmaların ise kısa sürede tamamlanacağını açıkladı.

Can suyu geldi
2011 yılında Karaçam Köyü’ne yaklaşık 8 kilometrelik içme suyu şebekesi döşeyen İZSU Genel Müdürlüğü, köyün su sıkıntısına da el attı. Köye yeni su kaynağı bulmak için harekete geçen İZSU, Çiçekliköy’den 1700 metre uzunluğunda terfi hattı yaparak su aktardı; köy halkı kesintisiz suya kavuştu.

İhale kapsamında Karabağlar Kavacık Köyü’nün su alma yapıları da yenilendi. Hattaki kaçaklar nedeniyle yaşanan su kayıpları sona erdi. 3.5 kilometre uzunluğunda içme suyu ilettim hattı yapılarak kaynak suyunun depoya aktarılması sağlandı.

Özdere Cumhuriyet Mahallesi’ne 1.5 kilometrelik yeni hat yapıldı. Çalışmalar 6 ayda tamamlandı ve 350 bin liralık yatırım yapıldı. 2 milyon 915 bin liralık yatırımla Menderes Kuyucak, Seferihisar Kavakdere ve Orhanlı, Aliağa Kalabak köyleri ile Menderes ilçesinin Özdere Cumhuriyet mahallesi içme suyu inşaatı kapsamında 70 kilometrelik şebeke döşendi. Ayrıca Eski Orhanlı Su Deposu ile Yeni Orhanlı arasındaki isale hatları da yenilendi. Böylelikle yaz aylarında Yeni Orhanlı Köyü’nde yaşanan su sıkıntısının önüne geçildi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber KOCAOĞLU: ULAŞIM DÜZENLEMESİNDE EKSİKLİKLER VAR TEDBİR ALIYORUZ
Sonraki Haber KARŞIYAKA'DA YOLLAR BOMBOŞ KALDI...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?