ANA SAYFA > İZMİR > İZMİR'DEN BOSNA'YA YARDIM ELİ

İZMİR'DEN BOSNA'YA YARDIM ELİ

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İZMİR'DEN BOSNA'YA YARDIM ELİ

Bosna'da son 120 yılın en ağır yağışlarının neden olduğu sel felaketi sonrasında yardım kampanyası düzenleyen İzmir Bosna Sancak Kültür ve Yardımlaşma Derneği, bir tır dolusu yardım malzemesini İzmir'den gönderdi.

Bosna Sancak Derneği'nin öncülüğünde tüm Ege'den toplanılan yardım malzemelerinin bulunduğu ilk tır Bosna'ya yolcu edildi. Konuyla ilgili açıklama yapan Bosna Sancak Dernek Başkanı Abdullah Gül, ''Hayırseverlerin desteği ile yardım tırımızı İzmir'den Bosna'ya yolcu ediyoruz. 1750 çift ayakkabı, 500 battaniye, 500 adet çarşaf ve yatak örtüsü, 10 ev için mobilya malzemesi, çok çeşitli gıda malzemeleri, temel ihtiyaçları karşılayacak yüzlerce ürün, hazır mama, bebek bezi ve bazı tıbbi ilaçlarla yardım tırımızı doldurduk. Bu yardımlarımızı sel felaketinden en çok zararı gören bölgelere kendi elimizle bırakacağız'' diye konuştu.

YARDIMLAR ADRESE TESLİM EDİLİYOR

Gönderilen yardımları sel felaketinden en çok etkilenen Maglay ve Doboy bölgelerine ileteceklerini ifade eden Gül, ''Biz de yönetim kurulumuzdan 6 kişilik ekibimizle birlikte Bosna'ya gidip yardım tırını karşılayacağız. Yardım malzemelerini dağıtacağımız adresleri tespit ettik. Bu yardımları sel felaketi mağdurlarına teslim edeceğiz'' dedi.

BİR YARDIM TIRI DAHA GÖNDERİLECEK

İzmir'deki Boşnakların Bosna'da yaşanan felaketzedelere yardım için duyarlı davrandıklarının altını çizen Bosna Sancak Dernek Başkanı Abdullah Gül, ''Bu yardım bizim için bir ön tespit olacak. İnşallah bu tespitler sonucu bayramda yeni bir yardım tırı göndermeyi düşünüyoruz. Bornova Kaymakamlığı'ndan bir sonraki yardım tırı için destek sözü aldık. İlgiden çok memnunuz. İzmirliler bizi bu projede yalnız bırakmadı'' diyerek bayramda göndermek istedikleri yardım tırı için destek istedi.

 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber CUMHURİYET MAHALLESİ'NDE YENİ ULAŞIM DÜZENİNE PROTESTO
Sonraki Haber KARŞIYAKA'DA YARIN ELEKTRİKLER KESİK

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?