ANA SAYFA > EKONOMİ > İzmir’de yapı ruhsatı verilen bina sayısı yüzde 9,9 arttı

İzmir’de yapı ruhsatı verilen bina sayısı yüzde 9,9 arttı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İzmir’de yapı ruhsatı verilen bina sayısı yüzde 9,9 arttı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) İzmir Bölge Müdürlüğü’nden alınan bilgilere göre İzmir’de belediyeler tarafından yapı ruhsatı verilen yapıların 2016 yılında bir önceki yıla göre, bina sayısı yüzde 9,9, yüzölçümü yüzde 22,1, değeri yüzde 35,1, daire sayısı yüzde 24,9 oranında arttı.

Yapıların toplam yüzölçümüne göre 38,9 milyon m2 ile İstanbul en yüksek paya sahip il oldu. İstanbul’u, 17,7 milyon m2 ile Ankara, 9,2 milyon m2 ile İzmir illeri izledi. Yüzölçümü en düşük olan iller sırasıyla Hakkari, Ardahan ve Şırnak oldu.

Daire sayılarına göre, İstanbul ili 213 bin 526 adet ile en yüksek paya sahip il olurken, İstanbul’u 67 bin 514 adet ile Ankara ve 50 bin 367 adet ile İzmir illeri izledi. Daire sayısı en az olan iller sırası ile Hakkari, Şırnak ve Bayburt oldu.

Yapı kullanma izin belgesi verilen yapıların yüzölçümü yüzde 1,7 arttı

İzmir’de belediyeler tarafından yapı kullanma izin belgesi verilen yapıların 2016 yılında bir önceki yıla göre, bina sayısı yüzde 1,5, yüzölçümü yüzde 1,7, daire sayısı yüzde 0,3 oranında, değeri yüzde 12,7 oranında arttı.

Yapıların toplam yüzölçümüne göre 28,1 milyon m2 ile İstanbul en yüksek paya sahip il oldu. İstanbul’u 13,4 milyon m2 ile Ankara, 8,7 milyon m2 ile İzmir izledi. Yüzölçümü en düşük olan iller sırasıyla Ardahan, Hakkari ve Bayburt oldu.

Daire sayılarına göre, İstanbul ili 158 bin 709 adet ile en yüksek paya sahip il olurken, İstanbul’u 59 bin 352 adet ile Ankara ve 47 bin 35 adet ile İzmir illeri izledi. Daire sayısı en az olan iller sırası ile Ardahan, Şırnak ve Hakkari oldu.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Bostanlı'da denize açılan balıkçıdan haber alınamıyor
Sonraki Haber Cinayete kurban giden Ahmet'i arkadaşları sınıfında andı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?