ANA SAYFA > EĞİTİM > İZMİR ÜNİVERSİTESİ'NE YABANCI ÖĞRENCİLERİN İLGİSİ ARTTI

İZMİR ÜNİVERSİTESİ'NE YABANCI ÖĞRENCİLERİN İLGİSİ ARTTI

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İZMİR ÜNİVERSİTESİ'NE YABANCI ÖĞRENCİLERİN İLGİSİ ARTTI

17 ülkeden 57 üniversite ile Erasmus değişim anlaşması bulunan İzmir Üniversitesi’nin iki İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı bölümü ve bir Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümü öğrencisi eğitimlerinin bir sömestrini Portekiz’de bulunan Instituto Politécnico De Castelo Branco’da sürdürecek.

Uluslararasılaşma çalışmaları ile tüm öğrencileri için yurt dışında eğitim olanağı sağlamayı hedefleyen İzmir Üniversitesi, Portekiz’de bulunan Instituto Politécnico De Castelo Branco ile ilk öğrenci değişimini İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı bölümü ile Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümü arasında gerçekleştirecek. Erasmus değişim programı bünyesinde Portekiz’de bulunan Uluslararası İlişkiler Ofisi Temsilcisi Aslı Tanrıöğen, Instituto Politécnico De Castelo Branco’yu ziyaretinde iki üniversite arasında imzalanan anlaşmayı teslim etti. İzmir Üniversitesi’nin uluslararasılaşma çalışmalarını değerlendiren Uluslararası İlişkiler Ofisi Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Ulviye Aydın, “2013 yılında hem Avrupa Kredi Transfer Sistemi hem de Diploma Etiketi almayı hak eden Türkiye’deki iki üniversiteden biri olan İzmir Üniversitesi uluslararasılaşma çalışmalarında yaptığı atağı sürdürüyor. Özellikle son bir yılda üniversitemizde eğitim almak için başvuru yapan yabancı öğrenci sayısı yüzde 400 arttı. Öte yandan, yurt dışında eğitimini sürdürecek olan İzmir Üniversitesi öğrencilerinin sayısında da yüzde 200 artış var” dedi. İzmir Üniversitesi’nin akademik olanaklarının yanı sıra İzmir’in sosyal, ekonomik hayatı ve coğrafi özellikleri ile de üniversite eğitimi için bir çekim merkezi olduğunu ifade eden Aydın, bu potansiyelin çok daha iyi değerlendirilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber AMERİKA'DAN ŞİFA'YA REKOR KABUL
Sonraki Haber CHP GENEL BAŞKANI KARŞIYAKA'YA GELİYOR

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?