ANA SAYFA > SAĞLIK > İzmir Üniversitesinde ''Sağlıkta Kariyer'' zamanı

İzmir Üniversitesinde ''Sağlıkta Kariyer'' zamanı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İzmir Üniversitesinde ''Sağlıkta Kariyer'' zamanı

‘Sağlıkta Kariyer Günleri’ etkinliği kapsamında İzmir Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi’nin konuğu olan İzmir İl Sağlık Müdür Yardımcısı Erkan Ersoy, Türkiye’nin fizyoterapi tedavileri için çok değerli doğal kaynaklara sahip olduğunu belirterek, fizyoterapinin gelecek yıllarda giderek önem kazanacağını söyledi.

İzmir Üniversitesi Kariyer Geliştirme ve Mezunlar Birimi tarafından Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon ile Hemşirelik bölümü öğrencilerine yönelik düzenlenen ‘Sağlıkta Kariyer Günleri’ etkinliği, İzmir Üniversitesi Necdet Doğanata Sağlık Yerleşkesinde yapıldı. Kariyer Günlerine, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı. Öğrenciler, etkinlik sayesinde kamu ve özel sektörde faaliyet gösteren sağlık kurumu yetkililerinden sağlık sektöründeki işe alım süreçleri, çalışma olanakları ve kariyer fırsatlarını öğrenme imkânı yakaladı. Sağlık yerleşkesinde ilk kez düzenlenen Sağlıkta Kariyer Günlerine konuk olan İzmir İl Sağlık Müdür Yardımcısı Erkan Ersoy, sağlık alanında çok büyük başarılara imza atan Türkiye’nin, dünya ülkeleri ile yarışır duruma geldiğini ifade etti.

Hemşireliğin, sağlık memurluğunun ve fizyoterapistliğin, görev alanı fazla olan meslekler olduğunu dile getiren ve kendisinin de mesleğe hemşire olarak başladığını anlatan Ersoy, fizyoterapi ve hemşirelik bölümü öğrencilerinin kendisi gibi geniş çerçevede kariyer elde edebilme fırsatı olduğunu belirtti.  İş bulma anlamındaki endişelerini dile getiren Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümü öğrencilerine, Türkiye’de fizyoterapi alanında yapılan çalışmaların önümüzdeki süreçte artacağı müjdesini veren Ersoy, “Fizyoterapi, gelecek yıllarda giderek önem kazanması ve büyümesi beklenen bir alan” dedi.

Kamu için KPSS şart

Hastanelerde sağlık personeli için kadro oluşturma yetkisinin Sağlık Bakanlığında olduğunu ve bunun hastane bazlı değil, genel ihtiyaç doğrultusunda belirlendiğini de hatırlatan Ersoy, KPSS olmadan kamuda sağlık personeli olabilme şansı bulunmadığını, bunun tek alternatifinin ise röntgen veya MR teknisyenleri için geçerli olabileceğini söyledi.

İki gün olarak düzenlenen Sağlıkta Kariyer Günlerine, İzmir İl Sağlık Müdürlüğü, İzmir Halk Sağlığı Müdürlüğü, İzmir Üniversitesi Hastanesi, Özel Kent Hastanesi, Amerikan Hastanesi, Artı Yaşam Plus Life Koçluk Hizmetleri, Acıbadem Sağlık Grubu, Kariyer.net, Yediiklim Akademi ile LÖSEV sunum ve stantlarıyla destek verdi. Teknolojinin gelişmesine bağlı olarak başvuru ve işe alım süreçlerinde değişiklikler yaşandığını dile getiren yetkililer, online kariyer sitelerine üye olmanın işe alım süreçlerini hızlandırdığına dikkat çekti. 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Büyükoral'dan Şampiyon Pınar Karşıyaka Genç takımına kutlama
Sonraki Haber Sağ sol yetmedi...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?