ANA SAYFA > İZMİR > İzmir ulaşımda kış dönemine geçiyor

İzmir ulaşımda kış dönemine geçiyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İzmir ulaşımda kış dönemine geçiyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü ile İzmir Metro A.Ş, okulların açılmasıyla birlikte 19 Eylül pazartesi gününden itibaren kış dönemi uygulamasına geçiyor. Otobüslerin ve metronun sefer sıklığı artıyor.

ESHOT Genel Müdürlüğü ve İzmir Metro A.Ş, 19 Eylül günü okulların açılmasıyla birlikte artacak yoğunluğu ve okulların eğitim saatlerini dikkate alarak sefer programını yeniden düzenledi. Buna göre halen seferde bulunan 1286 otobüse 186 otobüs ilave edilerek seferdeki otobüs sayısı 1472’ye çıkarıldı.

ESHOT Genel Müdürlüğü yetkilileri arefe günü kente gelen 15 yeni körüklü otobüsün de pazartesi günü sefere çıkacağını böylelikle satın alınan 100 yeni körüklü otobüsten 30’nun da seferde olacağını duyurdu. Kış dönemi boyunca uygulanacak sefer programını İzmirliler www.eshot.gov.tr adresinden takip edebilecek.

İzmir Metrosu hafta içi 06.30 ile 20.30 arasındaki sefer sıklığını 4.5 dakikaya indirecek. İzmir Metrosu’nun hafta sonu sefer programı ise dershaneye giden öğrencilerin giriş ve çıkış saatlerine göre yeniden düzenlendi. Cumartesi günleri 06.30 ile 20.30 saatleri arasında 5 dakikada bir sefer yapacak olan metro araçları, Pazar günleri 12.00 ile 20.30 arasında 7.5 dakika olan sefer sıklığını 6 dakikaya indirecek. İZBAN’da okulların açılmasıyla birlikte sabah yoğun saatlerde tüm hatlarda setler  9 vagonlu olarak çalışacak. Menemen-Cumaovası arasındaki merkez hatta 10 dakikada 1 tren seferi gerçekleştirilecek. Şirinyer’den Alsancak yönüne ise 07:40 ve 08:00 saatlerinde iki ek tren hareket edecek.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Kaf Kaf son dakikada yıkıldı
Sonraki Haber Karşıyaka Belediyesi ve Yaşar Üniversitesi'nden örnek işbirliği

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?