ANA SAYFA > ÇEVRE > İzmir Orman Bölge Müdürü Aybal: Yangınlara uçaklarımız hazır

İzmir Orman Bölge Müdürü Aybal: Yangınlara uçaklarımız hazır

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İzmir Orman Bölge Müdürü Aybal: Yangınlara uçaklarımız hazır

Orman yangınlarıyla mücadelenin en önemli hava güçlerinden olan CL215 tipi anfibik yangın söndürme uçaklarından birisi de İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı olarak Adnan Menderes Havalimanında konuşlanmış durumda.

Deniz ya da göllerden almış olduğu 6 ton suyu yangının üzerine bırakarak orman yangınlarının gidişatını değiştirebilecek güce ve manevra kabiliyetine sahip uçaklar her yıl 1 Mayıs ile 30 Ekim Arası Türk Hava Kurumu’ndan Orman Genel Müdürlüğünce kiralanmakta.
İzmir Orman Bölge Müdürü Şahin Aybal geçtiğimiz günlerde sabah erken saatlerde Adnan Menderes Havalimanına gelip C2015 tipi anfibik yangın söndürme uçağı uçuş ekibini ziyaret etti.  Burada uçuş ekibinden Kaptan Pilotu Vasilis Papanastosions , İkinci Pilot  Fatih Kalender ve kurum temsilci Orman Mühendisi Vefa Tetik’ten çalışmalar hakkında bilgi aldı. İzmir Orman Bölge Müdürü Şahin Aybal burada yaptığı açıklamada orman yangınları ile mücadelenin bir takım işi olduğunu söyleyerek , yangın söndürme uçaklarının yangın helikopterleri ile birlikte  bu takımın en önemli güçlerinden birisi olduğunu söyledi. Orman Bölge Müdürü Şahin  Aybal sözlerine şöyle devam etti;
“Yangın söndürme uçağımız sadece İzmir ve Manisa İli’nde çıkan orman yangınlarında değil Türkiye’nin dört bir yanında çıkan orman yangınlarına katılmaktadır. Ayrıca 2016 yılında İsrail’de çıkan orman yangınında olduğu gibi talep gelmesi halinde yurt dışında da yardıma gitmektedir” dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyakalı amatörler Başkan Akpınar’ı ziyaret etti
Sonraki Haber Doğru işbirliğinin sonucu…

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?