ANA SAYFA > İZMİR > İzmir Kent Konseyi’nden ''Roman'' atılımı

İzmir Kent Konseyi’nden ''Roman'' atılımı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İzmir Kent Konseyi’nden ''Roman'' atılımı

İzmir Kent Konseyi, Romanlara yönelik SİROMA operasyonu kapsamında Mersin’de gerçekleştirilen Sosyal İçerme Eylem Planı Çalıştayı’na katıldı. Hazırlanan eylem planının İzmir’de uygulanması için girişimlerde bulunacak olan konsey, Romanlara yönelik politikaların geliştirilmesine katkı sunacak.

İzmir Kent Konseyi, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve sözleşme makamı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen SİROMA operasyonu kapsamında Roman vatandaşlara yönelik sosyal içerme eylem planlarının hazırlanması sürecine katıldı. Mersin’de düzenlenen çalıştayda Roman vatandaşların konut, istihdam, eğitim, sağlık ve sosyal hizmetler konularında sosyal içerme politikalarının oluşturulmasına yönelik eylem adımları oluşturuldu.

Yerel eylem planının hazırlanması kapsamında çalıştaya İzmir’den Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü,  Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Kent Konseyi, Konak Belediyesi, Halk Eğitim Merkezi, Halk Sağlığı İl Müdürlüğü, İŞKUR İl Müdürlüğü’nün üst düzey yetkilileri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

“Roman vatandaşlarımız için pusula”

Çalıştaya İzmir Kent Konseyi’ni temsilen Başkan Çağrı Gruşçu katılırken, beş gün boyunca hazırlanan eylem planı içeriğinin Roman vatandaşların sorunlarına çözüm oluşturacağını belirterek şunları söyledi: “Yereldeki tüm kurum ve kuruluşlarımızın katılımıyla bu süreci somutlaştırmayı ve sosyal içerme başlığı altında faaliyetlerimizi genişletmeyi amaçlıyoruz. Hazırlanan eylem adımları Roman vatandaşlarımıza yönelik çalışmalarımıza pusula niteliğinde olacak. Şimdi bu pusulayı takip ederek Roman vatandaşlarımızın konut, istihdam, sağlık, eğitim ve sosyal hizmetler alanlarındaki sorunları için politika oluşturmak istiyoruz.”

“Kamu-sivil yapılanmasını şekillendireceğiz”

Sosyal içerme başlığı altında İzmir’deki kurum ve kuruluşları, meslek odaları, muhtarlar, üniversiteler ve sivil toplum kuruluşlarını tek bir çatı altında toplayarak eşgüdüm içinde sürecin kolaylaştırılmasına katkı sunacaklarını belirten Gruşçu, “Eylem adımlarının oluşturulmasında özellikle değindiğimiz nokta kurumlar arası koordinasyonun sağlanmasına yönelik oldu. Bu nedenle İzmir Kent Konseyi olarak sürecin kamu-sivil yapılanmasını şekillendireceğiz. Hedefimiz önümüzdeki bir yıl içinde Roman politikalarının oluşturulması ve uygulanması konusunda somut adımların atılması olacaktır.” ifadelerini kullandı.

Ulusal eylem planına katkı sağlanacak

Çalıştaya İzmir’in yanı sıra Adana, Balıkesir, Hatay, Manisa ve Mersin pilot illerinden katılan bakanlıklar, belediyeler, meslek odaları, kent konseyleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ‘Roman Strateji Belgesi’ temelinde eylem planı adımlarını hazırladılar ve merkezi düzeydeki kurum ve kuruluşların yetkilileriyle paylaştılar.

Çalıştay ile iller düzeyinde yerel kapsamda hazırlanan eylem planlarının yanı sıra ulusal eylem planına da katkı sağlanacak. Eylem planı kapsamında hazırlanan politika belgeleri ise illerin ilgili kurumları tarafından uygulanacak.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber İzmir ulaşımına müjdeli haber
Sonraki Haber Kent kültürüne dört dörtlük katkı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?