ANA SAYFA > İZMİR > İzmir Kent Konseyi'nden Avrupalı protokol

İzmir Kent Konseyi'nden Avrupalı protokol

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İzmir Kent Konseyi'nden Avrupalı protokol

İzmir Kent Konseyi, Avrupa Birliği’nin Tüketici ve Sağlığı Koruma Mali Destek Programı kapsamında proje ortağı olan Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) İzmir Şubesi ile tüketici için güçlendirme faaliyetlerinin genişletilmesi amacıyla işbirliği protokolü imzaladı.

Avrupa Birliği’nin “Tüketici ve Sağlığı Koruma Hibe Programı” kapsamında İtalyan partner Adiconsum koordinatörlüğünde sürdürdüğü Türkiye’nin Değişimine Liderlik Etme programı dahilinde proje ortağı olan TÜKODER İzmir Şubesi ile İzmir Kent Konseyi arasında tüketici için güçlendirme faaliyetlerine yönelik işbirliği protokolü imzalandı. Protokolü hayata geçiren imzaları İzmir Kent Konseyi Başkanı Çağrı Gruşçu ve TÜKODER İzmir Şubesi Başkanı Gülçin Tonguç attı.

Protokol çerçevesinde tüketici için güçlendirme faaliyetlerinin kapsamı genişletilecek ve İzmir Kent Konseyi bünyesinde yer alan gönüllülerin yanı sıra, kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşları, meslek odaları, sendikalar ve üniversiteler projeden yararlandırılacak.

“PROJEDEN HERKES YARARLANACAK”

Protokolün imza töreninde konuşan İzmir Kent Konseyi Başkanı Çağrı Gruşçu, tüketiciye yönelik güçlendirme faaliyetlerinde yer almaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Tüketici haklarının korunması ile tüketici sağlığının tesis edilebilmesi için gerek sivil toplum ağının gerekse işbirliklerinin geliştirilmesi maksadıyla İzmir Kent Konseyi olarak projeye iştirak ettik. Bu noktada hemşehrilerimizin haklarını öğrenebilmesi ve Avrupa Birliği tüketici müktesebatı gereği bilinçlendirilmesi de önem arz ediyor. Proje özellikle, kadınlarımıza yönelik farkındalık kampanyalarını da içeriyor. Ağımızdaki tüm kurum ve kuruluşlar ile gönüllülerimizin ve kadınlarımızın tam anlamıyla bu projeden yararlanmalarını hedefliyoruz. Bu maksatla işbirliği talebini somutlaştıran TÜKODER’e teşekkür ediyorum” diye konuştu.

TÜKETİCİ GÜÇLENECEK

Proje kapsamında Türkiye’deki tüketici derneklerine Avrupa Birliği’ndeki bilgi birikiminin ve uzmanlığın transfer edileceğini ifade eden TÜKODER İzmir Şubesi Başkanı Gülçin Tonguç ise, “Tüketici konusunda faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının fon bulma, işletmelerle ve diğer sivil toplum kuruluşları ile işbirliği geliştirme, diyalog kurma konusunda rehberlik edilmesi ve tüketici hakları üzerine tüketicilere eğitim verilmesi de sağlanacak.” ifadelerini kullandı.

PROJE NELERİ İÇERİYOR?

İtalyan partner Adiconsum’un koordinatörlüğünde Tüketici Hakları Derneği ve Tüketiciyi Koruma Derneği İzmir Şubesi’nin ortaklığı kapsamında gerçekleşen projede Ankara Barosu ve Tüketici Hakları Yürütme Komitesi de iştirakçi olarak yer alıyor. On beş aylık süre için planlanan projede Türkiye’de tüketici hakları konusunda bölgesel ve ulusal çapta çalışma yapan kuruluşlara ilişkin bir çalışma yapılacak ve bu kuruluşlar arasında bir ağ oluşturulacak. İtalya’daki uygulamaların da takip edileceği proje aynı zamanda tüketici hakları ile ilgili seminer faaliyetleri ve sağlıklı beslenme, aktif yaşam tarzı gibi konularda Türkiye’deki 18 yaş üstü kadınlara yönelik kampanyaların düzenlenmesini de içeriyor.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Uzmanlar meme kanserini Karşıyakalılar'a anlattı
Sonraki Haber İzmir Kısa Film Festivali’nde geri sayım başladı...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?