ANA SAYFA > EĞİTİM > İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden DYNET çalıştayı ile yabancı dil eğitimine destek

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden DYNET çalıştayı ile yabancı dil eğitimine destek

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden DYNET çalıştayı ile yabancı dil eğitimine destek

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğünün düzenlediği DYNED Çalıştayı, İzmir’in ilçelerinden koordinatörlerin katılımıyla Konak Öğretmenevinde yapıldı

Her an ulaşılabilir zengin içeriği ile dil eğitimini bilgisayar üzerine taşıyan DYNED İngilizce Dil Eğitim Sisteminin etkili ve verimli bir şekilde uygulanması için gerekli tedbirlerin alınması, tanıtım ve bilgilendirme çalışmalarının şekillendirilmesi amacıyla İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü DYNED İngilizce Dil Eğitim Sistemi Çalıştayı düzenledi.

Milli eğitim bakanlığı tarafından uygulaya konulan ve İngilizce eğitimini ilerletmek amacıyla kullanılmaya başlanılan Dyned sisteminde öğrenciler telefonuna uygulamayı yüklemesidurumunda internetsiz olarak telefon üzerinden ya da tercihe bağlı olarak bilgisayardan  yabancı dillerini geliştirebilecekler.

Konak Öğretmenevinde düzenlenen DYNED Çalıştayına İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi ve İzmir’in otuz ilçesinde sistemle ilgili çalışmalar yapan ilçe koordinatörleri katıldı.

DYNET Eğitim Sistemini tanıtan sunumu ileçalıştayda konuşan İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi;  şu şekilde açıklamalarda bulundu.

DYNED Bizler İçin Sunulmuş Çok Önemli Bir Fırsattır

2017 Mayıs ayından beri devam eden çalışmalarda eğitim öğretim yılı sonunda hedefimiz 263 bin öğrenciye ulaşmak.

Şu ana kadar yapılan çalışmalar hakkında da bilgi veren Ömer Yahşi; milli eğitim bakanlığının stratejik hedefleri doğrultusunda yabancı dil eğitimine de önem verildiğini vurgulayarak,

“Bakanlığımızın stratejik hedeflerinden birisi de bir yabancı dili bütün öğrencilerimize sadece anlamak değil konuşmak ve iletişim kurmak noktasında kazandırmak. Bu açıdan bakıldığında DYNED bizler için sunulmuş çok önemli bir fırsattır. DYNED; dil eğitimini, bilgisayar, cep telefonu üzerine taşıyan ve her an ulaşılabilir içeriği ile İngilizce öğrenimini kolaylaştıran ve bu şekilde öğrencilerimizin yararlanabileceği bir yapıdır.

Dil çalıştayı yapmayı planlıyoruz

İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer YAHŞİ;  İngilizce eğitiminin daha iyi bir seviyeye gelmesi için çabalıyoruz. DYNET iledil eğitiminde verileri daha üst seviyeye çıkartmak noktasında siz öğretmenlerimize güveniyoruz. Aslında Milli Eğitim Müdürlüğü olarak İzmir’de Yabancı Dil öğretimi ile ilgili Dil Çalıştayı yapmayı planlıyoruz. Dünyayı ve kültürleri anlamak açısından dil öğretiminin önemli olduğunu düşünüyorum. Çocuklarımıza bu bilinci verebilmeliyiz. İlkokuldan liseye kadar dil eğitimi verirken sosyal etkinlikler, destek ve doküman anlamında DYNED öğrencilerimize iyi bir çalışma ortam oluşturacaktır.DYNED’in kullanımında öğrencilerimizde farkındalık oluşturmalıyız. Dünya ile yarışabilmemiz için dil eğitimi konusuna önem vermeliyiz. Öğretmenlerimizle Çalıştaydan çıkacak sonuç bildirgesinin hayata geçirilmesi noktasında işbirliği içinde olacağımıza inanıyorum. Bakanlığımız, İngilizce dil öğretimi konusunda iyi bir müfredat oluşturmuştur. Buna İzmir’den iyi bir ses vermeliyiz. Öğrencilerimizin daha donanımlı yetişmesi için üzerimize düşen görevi yapmaya hazırız. Çalıştayımızın hayırlı olmasını diliyor emekleriniz için size şimdiden teşekkür ediyorum, dedi.

İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi konuşmasının ardından ilçe koordinatörlerinin tespitleriyle ilgili bilgi aldı.

DYNED Çalıştayı, koordinatörlerin farklı konu başlıklarında çalışmalarıyla gün boyu devam etti.

 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Pınar Karşıyaka Sessiz sedasız yenildi…
Sonraki Haber Sürekli, Peynirci Salih’in açılışında önce tattı sonra satın aldı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?