ANA SAYFA > KÜLTÜR-SANAT > İzmir Festivali'nde unutulmaz Celsus gecesi

İzmir Festivali'nde unutulmaz Celsus gecesi

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İzmir Festivali'nde unutulmaz Celsus gecesi

İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı’nın (İKSEV), Kültür ve Turizm Bakanlığı, İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Kalkınma Ajansı’nın katkıları, Eczacıbaşı Holding’in ana sponsorluğu, İzmir İtalya Konsolosluğu ve İzmir Goethe Enstitüsü işbirliği, Tekfen ve Arkas’ın program sponsorluğunda düzenlediği 32. Uluslararası İzmir Festivali’nde Şef Rengim Gökmen Yönetimindeki İzmir Devlet Senfoni Orkestrası ve Arkas Trio, Avrupa Festivaller Birliği (EFA) Yönetim Kurulu önünde gövde gösterisi yaptı.

Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas ve özel konukları, İKSEV Yönetim Kurulu Başkanı - EFA Yönetim Kurulu Üyesi Filiz Eczacıbaşı Sarper’in davetlisi olarak İzmir’de bulunan EFA Başkanı Belçika’nın Gent Kenti Valisi Jan Briers, Başkan Yardımcısı Hermann  Schnitzer, Yönetim Kurulu Üyeleri Sophie Detremmerie, Colm Craffy, Ian Boyle, Francesco Maria Perrotta, Jovanka Visekruna Jankovic, Ibrahim Spahic  ile Naima Delaere (EFA İletişim ve Network Yöneticisi), Gert Naessens (EFA Operasyon ve Proje Yöneticisi), Prof. Dr. Ömer Bozkurt(Sevda-Cenap And Müzik Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi), Prof. Dr.  Seriye Sezen (TODAİE | Türkiye ve Orta Doğu'nun Yönetim Okulu), Altay Bayram (Mersin Uluslararası Müzik Festivali Event Manager) Celsus Kütüphanesi’ndeki konseri birlikte izledi.

Arkas’ın program sponsorluğundaki konserde Tuncay Yılmaz (keman), Gustav Rivinius (çello) ve Emre Elivar’dan (piyano) oluşan Arkas Trio, Beethoven’ın Beethoven’ın “Piyano, keman, çello & orkestra için Do Majör Konçertosunu ("Triple Concerto") seslendirdi. Orkestra ve Trio’nun muhteşem yorumu dakikalarca alkışlandı.

Konserin ikinci bölümünde Şef Rengim Gökmen yönetimindeki İzmir Devlet senfoni Orkestrası Ahmed Adnan Saygun’un 1. Senfonisi’ni çaldı. Saygun, beş senfonisinin ilki olan birinci senfonisini 1953’de yazdı. Şef Gökmen ve İzmir Devlet Senfoni Orkestrası bu senfoninin en iyi yorumcuları arasında yer alıyor.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Babalar şenlikte buluştu...
Sonraki Haber Karşıyaka'da sırada Tayfun var...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?