ANA SAYFA > GÜNDEM > İzmir Büyükşehir'den Karşıyaka trafiğine düzenleme

İzmir Büyükşehir'den Karşıyaka trafiğine düzenleme

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İzmir Büyükşehir'den Karşıyaka trafiğine düzenleme

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karşıyaka tramvay hattıyla aynı bölgede çalışan taksi-dolmuş ve minibüs güzergahlarını yeniden düzenledi. 821 hat numarası ile Mavişehir Aktarma-Bostanlı İskele arasında çalışan ESHOT otobüslerinin sefer sıklıkları da 10 dakikaya düşürüldü.

Alaybey-Karşıyaka-Ataşehir arasında sefer yapan Karşıyaka Tramvayı'nın 90 dakika içinde ikinci ve sonrası tüm binişlerin ücretsiz olduğu aktarmalı sisteme dahil edilmesi sonrasında, bölgedeki taksi dolmuş ve minibüsler de yeni hatlarında çalışmaya başladı. 12 Temmuz 2017 tarihli UKOME Genel Kurulu'nda bu hattaki taksi-dolmuş ve minibüslerin 5 Eylül'den itibaren yeni güzergahlarında çalışmaları kararlaştırılmıştı. İzmir Büyükşehir Belediyesi, yeni düzenlemeyi desteklemek amacıyla 821 hat numarası ile Mavişehir Aktarma-Bostanlı İskele arasında yolcu taşımacılığı yapan ESHOT otobüslerinin sefer sıklıklarını da 10 dakikaya düşürdü.

Taksi dolmuşlar için yeni hat: Bostanlı-Örnekköy
Alınan karar doğrultusunda, Karşıyaka-Mavişehir arasında çalışan taksi-dolmuş hattı iptal edilerek bu hatta çalışan araçlar için Bostanlı Ceyhan Gür Sokak ile Örnekköy 1595 Sokak arasında yeni bir taksi-dolmuş hattı oluşturuldu. Bostanlı İskelesi ve İZBAN Nergis İstasyonu'na uğrayacak taksi dolmuşlar, Ordu Bulvarı ve Girne Bulvarı üzerinden eski Karşıyaka Devlet Hastanesi önüne ulaşarak burada seferlerini tamamlayacak. Yetkililer, dileyen taksi dolmuşların "taksiye geçme hakkı" olduğunun da altını çizdi.

Karşıyaka-Şemikler-Mavişehir hattında çalışan minibüsler ise yapılan güzergah değişikliğiyle artık Mavişehir'e girmeyecek. Araçlar, Atakent'te Hasan Türker Futbol Sahası önünde son durak yapacak.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyakalı futbolculardan imza günü...
Sonraki Haber Bostanlı'da ünlü gece kulübüne saldırı: 1 Ölü, 2 yaralı...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?