ANA SAYFA > İZMİR > İzmir Bosna Sancak Derneği, anma töreni için yola çıktı

İzmir Bosna Sancak Derneği, anma töreni için yola çıktı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İzmir Bosna Sancak Derneği, anma töreni için yola çıktı

Avrupa’nın göbeğinde BM ve Hollandalı askerlerin göz yumması neticesinde Avrupa’nın göbeğinde yüz yılın soykırımı olarak tarihe geçen bu vahşeti anma törenlerine her yıl katılan İzmir Bosna Sancak Kültür ve Yardımlaşma Derneği bu yılda acılara ortak olmak için bir otobüs dernek üyesi yola çıktı.

Törene katılmak için yola çıkan İzmir Bosna Sancak Kültür ve Yardımlaşma Derneği Üyeleri bu olay çok acı verici bizlerde birer anne, eş ve evlat olarak bu acılar bizleri tabi çok üzüyor, acılarına ortak olabilmek için bizlerde anma törenlerine katılıyoruz. Bu organizasyonu ayarlayan Derneğimize ve Başkanımız Abdullah Gül’e teşekkür ediyoruz diyerek düşüncelerini dile getirdiler.

İzmir Bosna Sancak Kültür ve Yardımlaşma Dernek Başkanı Abdullah Gül şunları söyledi: "İzmir Bosna Sancak Derneği olarak bu soykırımı unutturmamak için ve anma törenlerine katılmak için bizlerde İzmir’den yola çıkıyoruz. Srebrenitsa bizlerin içinde birer yara çünkü bu soykırım Avrupa nın göbeğinde BM gözleri önünde gerçekleşti. Bu güne kadar 8372 boşnak vahşice hunharca katledilmiştir. İnsanlıktan nasibini almayanlar bu vahşeti soykırımı gerçekleştirmiştir. Soykırımın üzerinden 22 yıl geçmesine rağmen bu yıl ki törenlerde de 70 boşnak defnedilecek. Bakınız savaşın üzerinden yıllar geçmesine rağmen halen toplu mezarlar çıkıyor. Bu bizleri çok üzüyor. Bu soykırımı unutmadık unutturmayacağız."

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Başkan Akpınar, İzmir Söyleşi Günleri'ne konuk oldu
Sonraki Haber Urla seferi iptal edildi...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?