ANA SAYFA > İZMİR > İzmir Barosu, şiirler ve şarkılarla Nazım Hikmet’i andı

İzmir Barosu, şiirler ve şarkılarla Nazım Hikmet’i andı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İzmir Barosu, şiirler ve şarkılarla Nazım Hikmet’i andı

Fuar İzmir Sanat’ta 28 Şubat 2017 günü düzenlenen anmada İzmir Barosu’na kayıtlı avukatlar Nazım Hikmet’in şiirleri ve onun şiirlerinden bestelenmiş şarkıları seslendirerek ünlü şairi andılar.

Etkinlik öncesi bir konuşma yapan İzmir Barosu Başkanı Av. Aydın Özcan, Mustafa Kemal Atatürk’ün sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir sözünü hatırlatarak, “Bu nedenle, Mustafa Kemal Atatürk’ü kendine kutup yıldızı belirlemiş biri olarak bir yandan hukukun üstünlüğü ve yargı bağımsızlığı için çalışırken bir yandan da sanatla ilgilenen meslektaşlarımıza bu alanlarda çalışmaları için gerekli imkanları sağlıyor ve onları izledikçe gururlanıyoruz” dedi.

Ülke olarak son dönemde büyük problemlerle uğraştığımızı belirten Av. Aydın Özcan, sürekli uzatılan OHAL ve Kanun Hükmünde Kararnamelerle temel hak ve özgürlüklerin kısıtlandığını, avukatlık mesleğinin itibarsızlaştırıldığını ve ötekileştirilmek istendiğini belirterek, “avukatlık mesleğinin özgür, bağımsız ve sır saklama yükümlülüğünü Avukatlık Kanunu’nda belirtildiği şekli ile yerine getirmemiz engelleniyor. İzmir Barosu olarak ideal hukuk devleti istiyoruz. Temel hak ve özgürlüklerini sonuna kadar kullanabildiğimiz, yargı bağımsızlığının olduğu, hukukun üstünlüğünün olduğu, basın özgürlüğünün olduğu ifade ve iletişim özgürlüğünün olduğu bir Türkiye Cumhuriyeti istiyoruz” dedi.

Gündemde olan Anayasa değişikliğine de değinen Av. Aydın Özcan, referandumda anayasa değişikliği onaylanırsa yetkilerin bir kişinin elinde toplanarak kuvvetler ayrılığından kuvvetler birliğine geçileceğini ifade etti. Av. Aydın Özcan sözlerini şöyle tamamladı: “İzmir Barosu olarak vatandaşlarımızı bilgilendiriyoruz ve bilgilendirmeye devam edeceğiz. Amacımız ideal hukuk devletinin hayata geçirilmesi. Mustafa Kemal Atatürk’ün bize göstermiş olduğu çağdaş medeniyetlere ulaşmak için kendimizi O’nun ilke ve devrimlerine, cumhuriyet değerlerine, laikliğe, ülkenin üniter yapısına sahip çıkmaya adıyoruz. Bu yolda da ilerlemeye devam edeceğiz.”

Gece tüm salonun birlikte İzmir Marşı’nı söylemesiyle son buldu.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Sabır taşı çatladı doktor!..
Sonraki Haber Karşıyaka One Team Runatolia’da Lösev için koşuyor

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?