ANA SAYFA > EĞİTİM > İzmir Akademi STEM Çalıştayı yapıldı

İzmir Akademi STEM Çalıştayı yapıldı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İzmir Akademi STEM Çalıştayı yapıldı

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Akademi STEM Çalıştayı İngiltere Londra’dan, Lecturer İn Education UCL. Computing başında olan Yasemin Allsop’un (Lecturer İn Education UCL. Computing lead. Co- editör IJCSES Journal) sunumuyla gerçekleşti.

“Akademi STEM Çalıştayı”na İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları ve 40 okulöncesi ve sınıf öğretmeni katıldı. 

Programın açılışında konuşan İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İlker Erarslan; ‘2017-2018 eğitim öğretim yılında İl Milli Eğitim Müdürümüz Ömer Yahşi’nin talimatları ve desteğiyle ilimizde STEM eğitimlerinin yaygınlaştırılması, eğitici eğitimlerinin planlanması ve öğrencilerimizle örnek bir il olmak iddiasıyla yola çıktık. Bugün de çok kıymetli hocamız Yasemin Allsop ile gerçekleştireceğimiz eğitimin yararlı olacağına inanıyoruz’ dedi.

 

İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi’de yaptığı konuşmada şöyle dedi:

“İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak geçtiğimiz mart ayında başlattığımız STEM çalıştayımızın ikincisinde eğitim ailemizin siz değerli üyeleri ile bir arada olmak istedik. Eğitimin tüm paydaşlarının bir arda insicam içinde işbirliği ve iletişim halinde olması bakımından yaptığımız toplantılar bu duyguyu destekliyor. Birlikte bu ülke için bu ülkenin evlatları için hep daha iyisini, hep öteleri hedefledik ve bu süreç içinde ciddi mesafeler kat ettik. Bu süreçte yaptıkları işi dert edinen, rutinden uzak duran her daim yeniliğin peşinde olan sizlerle kurumumuz daha da güçlenecektir. Çözüm odaklı çalışan, taze fikirler üreten, farkındalık oluşturmayı prensip haline getiren sizlerin bu çalışmayı fırsat olarak görüp motive olacağına inanıyorum. Biz İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak; STEM Eğitimine özellikle okulöncesi ve ilkokuldan itibaren başlamanın, geleceğe çocuklarımızı hazırlamak için önemli bir adım olarak görüyoruz. Bu sebeple ilimizin tüm okullarında STEM Eğitimini tamamlamayı ve uygulatmayı hedefledik. STEM Eğitimini yaygınlaştırma ve nitelikli örnekler sunarak ülkemize de yaymayı sağlamak amacıyla “STEM Eğitimi Örnek Uygulamalarını” içeren, KİTAPÇIK ve uygulamalar içeren Videolar hazırlanacaktır. Öğretmenlerimize yönelik Temel Düzey STEM, İleri Düzey STEM, Eğitici eğitimlerini içeren hizmet içi eğitimlerle daha da hızlanarak eğitimleri artıracağız. Şu anda gelecek projelerimiz içinde sadece öğrencilerimizin yer aldığı STEM Atölyeleri ile onları 21. Yüzyıl ve geleceğin beceri ve bilgileri ile donatmayı hedefliyoruz. En önemli proje hedeflerimizden biride ilimizde STEM merkezi oluşturarak STEM eğitimlerinin daha isabetli ve daha nitelikli olmasını sağlayarak çocuklarımızı bu merkezlerde STEM eğitimi ile buluşturmaktır.’

Eğitim Yasemin Allsopun sunumu ve atölye çalışmalarıyla devam etti.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Kâtip Çelebi Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Saffet Köse Atandı
Sonraki Haber Özgener: Kazanan İzmir olacak

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?