ANA SAYFA > İZMİR > İZBAN krizi için yarın Ankara'da zirve var...

İZBAN krizi için yarın Ankara'da zirve var...

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İZBAN krizi için yarın Ankara'da zirve var...

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Meclis toplantısında İZBAN greviyle ilgili olarak “Bu işin tam göbeğindeyim ve tüm olanaklarımla çözmek için uğraşıyorum. TCDD Genel Müdürlüğü ve Ulaştırma Bakanlığı’ndan, tüm tarafların katılımıyla acil bir toplantı talebinde bulundum” dedi. Başkan’ın “acil zirve” çağrısına Meclis toplantısı bitiminde Ankara’dan olumlu yanıt geldi. Kritik toplantı yarın.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Kasım ayı olağan meclis toplantısının ilk oturumunda, İZBAN grevi hakkında önemli açıklamalar yaptı. Başkan Kocaoğlu, İZBAN’da yüzde 12 olarak belirledikleri zam oranını grevden önceki akşam saatlerinde artırıp yüzde 15 önerdiklerini, ancak buna rağmen greve gidildiğini tekrar hatırlatarak, “İZBAN yeni kurulan bir şirket olduğu için ve her şirkette olduğu gibi düşük ücretten başladığı için, istenilen taleplerin belli orana kadar haklı olduğunu düşünüyoruz. Bu nedenle son gün itibariyle, enflasyonu yüzde 8 kabul edersek, 4 puan da iyileştirme ekleyerek 12 puan önermiştik. Arkadaşlarımızla bir değerlendirme daha yaptık ve TCDD tarafı da uygun görürse yüzde 15 zam verelim dedik. Grevden önceki akşam Bakanlık Müsteşarı ve Sayın Bakan ile görüştük ve yüzde 15 zam önerimiz sendikaya iletildi. Bu oran, Türkiye’nin bu koşullarında çok önemli ve yüksektir. Ne devlet kurumlarında, ne büyükşehir belediyelerinde, ne de özel sektörde böyle bir zammın örneği yoktur. Ama sendika 16.5 civarında bir rakam telaffuz etmiş. Biz 9.5’ten fazla bir sözleşme gerçekleştirmedik. Sendikacı arkadaşlarımızın ve İZBAN’da çalışan mesai arkadaşlarımızın bunu değerlendirip yüzde 15 zammı kabul etmediler; grevi sürdürdüler” şeklinde konuştu ve şöyle devam etti:

“Tam göbeğindeyim”
“İZBAN Yönetim Kurulu’nda 8 üye var. Yüzde 50 TCDD’nin, yüzde 50 bizim ortaklığımızdan oluşan bir şirket. Sendika başkanıyla çeşitli görüşmeler yaptım. Sendika Genel Başkanı’nı da çağırıp bu konuyu Ankara’da hem Devlet Demir Yolları Genel Müdürlüğü’yle hem de Ulaştırma Bakanlığı’yla görüşmek üzere harekete geçtim. Salı veya Çarşamba günü görüşmelerimiz olacak sanırım. Konunun hassasiyeti dolayısıyla, bu toplantıyı bir an önce yapmamız ve sorunu en yakın tarihte çözmemiz gerekiyor. Umuyorum görüşmeden sonra her şey  tatlıya bağlanır. Bu işin göbeğindeyim ve her türlü olanaklarımla çözmek için uğraşıyorum. Evcilik oynamıyorum. ”

İzmir’e hayranlıkla bakıyorlar
İzmir’deki 90 dakikalık aktarmalı ulaşım sisteminin, Türkiye’deki diğer iller arasında en gelişmiş sistem olduğunun altını çizen Başkan Kocaoğlu, “90 dakikalık aktarmalı ulaşım sayesinde vapurdan İZBAN’a, otobüsten metroya kadar her türlü ulaşım araçları birbirleriyle koordineli bir biçimde çalışmakta. Türkiye’deki 3 büyük il arasında İstanbul ve Ankara büyükşehir belediyelerinin nüfuslarına oranla taşıdığı yolcu sayısı İzmir’le kıyaslanamaz. İstanbul ve Ankara büyükşehir belediyeleri, İzmir’e hayranlıkla bakıyor. İzmir toplu taşımayı biliyor. Nüfusuna oranla hepsinden daha fazla yolcu taşıyor” dedi.

Otobüs şoförlerine teşekkür
“Biz İzmirlinin mağdur olmaması için her türlü fedakarlığı yapıyoruz” diye konuşan Başkan Aziz Kocaoğlu “ESHOT-İZDENİZ-METRO koordinasyonuyla, ilk günden beri önemli bir problem yaşamadan, elimizden geldiğince hemşerilerimizi işine ve okuluna taşıyabildik. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin güçlü bir otobüs, vapur ve metro sistemi var. Birinden birinde zafiyet olursa, diğeriyle destekleyip yaşamı büyük oranda etkilemeden toplu ulaşımı gerçekleştirme gücüne sahibiz. Ben grev başladığından bu tarafa gecesini gündüzüne katıp fedakarca çalışan ESHOT-İZDENİZ-METRO-İZULAŞ çalışanlarına ve yöneticilerimize, İzmirli hemşerilerimize verdiği destekten dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

“İZBAN’ı siyaset malzemesi yapmayalım”
İzmir Büyükşehir Başkan Vekili Sırrı Aydoğan ise İZBAN grevi hakkında şu sözleri söyledi;  “ İZBAN şirketinin genel müdürü var, muhatap olunacak ortakları var. Bu işe karışmak AK Parti İl Başkanı Bülent Delican’ın görevi değil. Yaşanılan durum, il başkanlarının işi değil. Bizim dileğimiz işçinin de işverenin de bu greve son vermesi. İl başkanı demeç verebilir, basına yansıtabilir ama İZBAN yöneticilerinin yerine kendini koyamaz. İZBAN’ı siyaset malzemesi yapmayalım.”

Acil zirve çağrısına olumlu yanıt
İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantısının bitiminde ise Ankara’dan beklenen haber geldi. Başkan Kocaoğlu’nun “tüm tarafların katılımıyla acil zirve” çağrısına olumlu yanıt veren Ulaştırma Bakanlığı, tarafları yarın (15 Kasım Salı) toplantıya davet etti.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber İZBAN krizinde, Delican'dan CHP'ye 5 maddelik salvo
Sonraki Haber Katip Çelebi Üniversitesi'ne Fetö Operasyonu

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?