ANA SAYFA > KÜLTÜR-SANAT > İlk Uluslararası Opera ve Bale Günleri İzmir'de başlıyor

İlk Uluslararası Opera ve Bale Günleri İzmir'de başlıyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İlk Uluslararası Opera ve Bale Günleri İzmir'de başlıyor

Perdelerini hiç kapatmadan her yaz sezonunda ulusal ve uluslararası pek çok etkinliğe imza atan ve turizme sanatı katan Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü, ülkemizin önemli turizm merkezlerinde organize ettiği ulusal ve uluslararası festivallerle, sanat kalitesi yüksek etkinlikleri izleyici ile buluşturmaya devam ediyor.

Üç yıl öncesine kadar düzenlediği tek ulusal opera ve bale günleri olan Eskişehir Opera ve Bale Günleri’ni Trabzon, Mardin, Gaziantep, Hattuşa’da da başlatan, sanat Günlerini İzmir- Efes’e de taşımayı planlayan Devlet Opera ve Balesi,  2017’de ilk uluslararası opera bale günlerine hazırlanıyor.

Dünya tarih ve kültür hazinesinin bir parçası, Ege ve Anadolu tarihinde önemli bir yerleşim yeri, günümüzde ise bir kültür, turizm beldesi olarak titizlikle korunan Efes Antik Şehri’ndeki Antik Tiyatro, 16-22 Eylül 2017 tarihleri arasında sanatla buluşuyor.
T.C. Kültür Bakanlığı, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü tarafından,  Türkerler Holding, Mahal Bomonti İzmir, Mavibahçe Alışveriş Merkezi ve Selçuk Belediye Başkanı Dahi Zeynel Bakıcı’nın değerli katkılarıyla İzmir’e ve sanat dünyasına kazandırılan İzmir Efes Opera ve Bale Günleri programında bir açılış konseri, bir opera ve bir bale bulunmakta.

Açılış; İzmir Devlet Operası ve Balesi tarafından 16 Eylül 2017, Cumartesi günü gerçekleştirilecek “Gala Konser” ile başlıyor. Konserde; G. Verdi’nin Aida, Il Trovatore, Rigoletto, La Traviata operalarından arya ve düetler…. G. Puccini’nin La Boheme, Tosca operalarından, Ch. Gounod, Offenbach, G. Donizetti ve R. Leoncavallo’dan arya ve düetler seyirci ile buluşturulacak . Orkestra Şefi Tulio Varas yönetiminde İzmir Devlet Opera Orkestrası, İtalyan Solistler Tenor Gianluca Terranova ve Soprano Daniela Cappiello’ya eşlik edecek.
İstanbul Devlet Opera ve Balesi tarafından 19 Eylül 2017, Salı günü, 18 yüzyılda Osmanlı kültür ve yaşayışının etkisiyle Avrupa’da unutulmayacak besteciler, besteler, eserler ortaya çıkaran Turquerie akımının en çarpıcı örneklerinden biri sahneleniyor. W.A. Mozart’ın ünlü operası “Saraydan Kız Kaçırma” Yekta Kara’nın usta rejisi ile Efes’te.

İzmir-Efes Opera ve Bale Günleri’nin kapanışı,  İzmir Devlet Opera ve Balesi tarafından 22 Eylül 2017, Cuma günü sahnelenecek “Romeo İle Jülyet” balesi ile olacak. William ŞEKSPİR’in aynı adlı oyunundan Piyotr İlyiç ÇAYKOVSKİ’nin bestelediği bu ünlü eser Volkan Ersoy ve Armağan Davran koreografisi ile seyircinin karşısında.

 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Tarık Akan, Karşıyaka’da ölümsüzleşti
Sonraki Haber Kaf Kaf'ın voleybol salonu bitiyor...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?