ANA SAYFA > İZMİR > İki başkan yetiştiren bir öğretmenin gururu

İki başkan yetiştiren bir öğretmenin gururu

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İki başkan yetiştiren bir öğretmenin gururu

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila ile Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina ortak öğretmenleri olan Neriman Dilekcan’ı evinde ziyaret etti.

Suphi Koyuncoğlu Lisesi’nde Atila’nın, Çakabey Lisesi’nde de Piriştina’nın sosyal bilgiler öğretmenliğini yapan Dilekcan, iki öğrencisinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Dilekcan’ın, Bornova Erzene Mahallesi’ndeki ziyarette bol bol eski günler ve anılar konuşuldu. İki başkan yetiştiren Neriman Dilekcan’ın, gurur ve mutluluğunu gözlerinden okundu. Bu arada Neriman öğretmenin eşi M. Ziya Dilekcan’ın yaş günü pastası da hep birlikte kesildi.  

İkisi de çok başarılı ve iyi öğrencilerdi

Cumhuriyet’in bir öğretmeni olarak çok mutlu olduğunu ifade eden Neriman Dilekcan “Olgun Atila da Levent Piriştina da çok iyi öğrencilerimdi. Şimdi onları bu görevlerde görmek benim için çok büyük bir gurur. Buraya gelip evimde ziyaret etmeleri beni çok mutlu etti. Öğretmenlik mesleğinin ödülleri bunlar. Ben Atatürkçü ve Cumhuriyetçi çocuklar yetiştirdim. Atatürkçü düşünce ile karanlıkları aydınlatacağımızı düşünüyorum. Ülkemizdeki eğitimin daha iyi noktalara gelmesini istiyorum” dedi.  

Güzel okullarda çok iyi öğretmenlerimiz oldu

Öğretmenler Günü’nde mutlu bir ziyaret  gerçekleştirdiklerini belirten Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila şöyle konuştu: “ Öğretmenimizi ziyaret etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bugün Öğretmenler Günü vesilesiyle bir araya geldik. Bu yüzden büyük bir onur ve mutluluk duyuyorum. Gerçekten bizler çok şanslıydık. Güzel okullarda okuduk. İyi öğretmenlerimiz vardı. Bizi aydınlattılar. Cumhuriyetçi ve Atatürkçü eğitimleri sayesinde bugün her şeyi daha bilimsel ve evrensel değerlendirebiliyoruz. Bizim de görevimiz öğretmenimizin bize verdiği bilgileri bizden sonraki kuşaklara aktarmak. Biz de belediye hizmetleri yanında kentimizdeki eğitim anlamındaki yatırımlara da devam ediyoruz. Başta Neriman öğretmenimiz olmak üzere, bütün öğretmenlerimizi saygı ve minnetle anıyor ve teşekkür ediyorum.”

Ne kadar teşekkür etsek az

Bornova’da Neriman öğretmenin misafiri olduklarını belirten Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina da   “Ben onun şahsında bütün öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü kutluyorum. Bugün burada bulunma sebebimiz yıllarca verdiği eğitim mücadelesi ile bizi yetiştiren Neriman Hocamıza bir kez daha teşekkür edebilmek. Onlar çok güzel insanlar yetiştiriyorlar. Belediye başkanları, müteahhitler, mühendisler,  doktorlar, öğrenciler, savcılar yetiştiriyorlar. Bugün de bizler yanındayız. Ne kadar teşekkür etsek, duygularımızı belirtsek az. Bu ülke öğretmenlerin emekleriyle bugünlere geldi ve bundan sonra da bu mücadelenin en önemli rolünü öğretmenler üstlenecek. Hiç merak etmesin ki; yetiştirdikleri bizim gibi öğrenciler olduğu sürece kurucu zihniyetten çağdaş ülke ve medeni sınırlarından asla ödün vermeyeceğiz. İçiniz rahat olsun” diye konuştu.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber MHP Karşıyaka'dan Öğretmenler Günü'nde Zübeyde Ana'ya ziyaret
Sonraki Haber LÖSEV, Lösemi ve kansere eğitimle dur diyecek

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?