ANA SAYFA > EĞİTİM > İKÇÜ Eczacılık öğrencisi kabul edecek

İKÇÜ Eczacılık öğrencisi kabul edecek

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İKÇÜ Eczacılık öğrencisi kabul edecek

Ege Bölgesi’nin ve İzmir ilinin ikinci eczacılık fakültesi olan İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Eczacılık Fakültesi ilk öğrencilerini alma heyecanı yaşıyor.

Dekan Prof. Dr. Tijen Temiz’in kurucu dekanlığı önderliğinde akademik kadro altyapısını hızla geliştiren fakülte bu yıl 80 kişilik öğrenci kontenjanı ile eğitim-öğretime hayatına merhaba diyecek.

Öğrenim süresi 5 yıl olan fakültenin kurucu dekanı ve aynı zamanda İKÇÜ’nün ilk kadın dekanı olan Prof. Dr. Tijen Temiz, İKÇÜ’yü tercih edecek öğrencilerin genç ve nitelikli akademisyenlerden eğitim alma ayrıcalığına sahip olacaklarını söyledi.

Prof. Dr. Temiz, “Akademik kadromuzun tamamı Eczacılık Fakültesi mezunu, alanında doktoralı,  daha önce köklü üniversitelerde görev almış, genç ve nitelikli öğretim üyelerinden oluşmaktadır. Öğretim üyelerimiz birçok ulusal ve uluslararası projede yürütücü veya araştırmacı olarak görev almakta olup, etki faktörü yüksek uluslararası dergilerde yayınlar yapmaktadırlar. 2018 yılı itibariyle 6 Doçent, 3 Doktor Öğretim Üyesi ve 19 Araştırma Görevlisi’nden oluşan dinamik bir akademik kadromuz var. Fakülte olarak Ege Bölgesi’nin ve İzmir ilinin ikinci eczacılık fakültesi olma avantajını kullanarak eczacılık mesleğinde nitelikli, lider ve girişimci eczacılar yetişmeyi amaç edindik.” dedi.

Akademik teşvik puanları temel alınarak hazırlanan Devlet Üniversiteleri ve Fakülteleri Sıralaması Raporuna (DÜS-2018) göre; İKÇÜ Eczacılık Fakültesi’nin; akademik başarı açısından tüm eczacılık fakülteleri arasında on birinci sırada yer aldığını kaydeden Dekan Prof. Dr. Temiz, 2006 yılından sonra açılan yeni eczacılık fakülteleri arasında Dicle Üniversitesi ile birinci sırayı paylaştıklarını açıkladı.

Bu önemli başarının gururunu taşıdıklarını vurgulayan Prof. Dr. Temiz, “İKÇÜ Eczacılık Fakültesi olarak misyonumuz; sağlık alanındaki bilimsel ve teknolojik gelişmeleri esas alan, ilacın üretiminden hastaya ulaştırılmasında ve farmasötik bakım hizmetlerinde etkin rol oynayabilecek bilgi ve beceriye sahip, mesleğine ulusal ve uluslararası alanlarda değer katan, tüm sağlık paydaşları ile uyum içinde çalışan, hasta ve toplum sağlığına hizmeti ön planda tutan, eczacılar ve bilim insanları yetiştirmek için yola çıktık.” şeklinde konuştu.

Eczacıların topluma sağlık hizmetlerinin ulaştırılmasın en önemli basamaklardan biri olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Tijen Temiz,  Sağlık Bakanlığı’nın ‘2023 Yılı Sağlık İş Gücü Hedefleri ve Sağlık Eğitimi’ raporunda açıklanan verilere dikkat çekti.

Prof. Dr. Temiz, “Türkiye’de aktif çalışan eczacı sayısı 26.642’dir. Bir başka deyişle 1.000 kişiye düşen eczacı sayısı 0,34’tür. Bu konuda Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Bölgesi ortalaması 0,49; AB ortalaması ise 0,77’dir. Türkiye’de eczacı istihdamının % 92,3’ü özel sektörde, % 6,6’sı Sağlık Bakanlığı’nda ve % 1,1’i üniversitelerdedir. Bu açıdan bakıldığında akademik camiaya önemli görevler düşmektedir” dedi.

Haber ve fotoğraf: Yılmaz Durmaz

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka Kaymakamı Sadettin Yücel izne ayrıldı
Sonraki Haber Yelkende 2020 Tokyo Olimpiyatları’nda yarışacağız...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?