ANA SAYFA > İZMİR > İGC, Cumhuriyet Haber Nöbeti'nde...

İGC, Cumhuriyet Haber Nöbeti'nde...

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İGC, Cumhuriyet Haber Nöbeti'nde...

Cumhuriyet Gazetesi ile dayanışmak için meslek örgütleri tarafından başlatılan “Haber Nöbeti’ni, İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Başkanı Misket Dikmen, Genel Sekreter Kenan Çimen, Yönetim Kurulu üyeleri Murat Atilla ve Hakan Dirik ile CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel tuttu.

Nöbet öncesi İGC Yönetimi ve İzmir Milletvekili Sertel, Cumhuriyet Gazetesi imtiyaz sahibi Orhan Erinç ve yazar Hikmet Çetinkaya’ya destek ziyaretinde bulundu.

‘Toplum duyarsız kalırsa yok olur’

İGC Başkanı Misket Dikmen, Cumhuriyet'te olmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, “Türk basını gerekçesi ne olursa olsun tarih içerisinde hiç bu kadar deneyimlenmediği bir süreç yaşıyor. Bu süreçte usta gazetecilerimiz hem fikirler. Bundan önceki hiç bir dönemde yaşanmamış bir zorluk içerisindeyiz. Bunu haketmiyoruz” dedi.

Dikmen, toplumun buna kayıtsız kaldığı durumda varlığını yitireceğini dile getirerek, “Çünkü habere ulaşması için basın ve ifade özgürlüğüne ihtiyacı var toplumun. Biz gazetelerin özgürce görevlerini yerine getirmelerini istiyoruz. Cumhuriyet gazetesi tehlikenin farkında mısınız diye uyaran Cumhuriyetimizle adaş Türk basının temel direklerinden biridir. Bu zorlu süreci aşacağına inanıyoruz. Dayanışmayla bunu aşacağız başka yolu yok” diye konuştu.

“Türkiye'nin temeli”

CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel de, Cumhuriyet gazetesinin Türkiye’nin temeli olduğunu belirterek, “Gerçekler bir gün gelecek yine hedefine ulaşacaktır. Bir dönem çekilen ızdırapların sonucunda nasıl arkadaşlarımız beraat ettiyse, içerde yatan Cumhuriyet çalışanları da yüz akıyla çıkacaktır. Asıl yüzleri kararacak olanlar bu kararı verenler olacaktır. Toplumun kahramanı olarak kucaklanacaklar. Bu kararları verenler de utanacaktır. Bunu tarih yazacak” diye konuştu.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Yönetmenler oyuncu olup sahneye çıktı
Sonraki Haber Nail Türkel Karşıyaka'da 123.sergisini açtı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?