ANA SAYFA > EKONOMİ > İduğ: ''Yerli otoda İzmir kilit rol oynayacak''

İduğ: ''Yerli otoda İzmir kilit rol oynayacak''

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İduğ: ''Yerli otoda İzmir kilit rol oynayacak''

TÜBİTAK’ın geliştirdiği yerli otomobil modelinin 2019’da seri üretime geçeceğinin planlanması otomotiv sektöründeki firmaları heyecanlandırıyor. Ege Otomotiv Derneği (EGOD) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa İduğ, yerli otomobil gündemini yakından takip ettiklerini dile getirerek, yerli otomobil üretiminde İzmir’in kilit rol oynayacağını söyledi.

Yerli otomobil üretirken rekabet koşullarının da değerlendirilmesi gerektiğini ifade eden İduğ, “Biz EGOD olarak İzmir’in yerli otomotivde kilit rol oynayacağını düşünüyoruz. Yerli otomobilin rekabet edebilmesi için hibrit otomobil üretmenin daha doğru olduğunu düşünüyoruz. Çünkü normal yakıtla içten yanmalı motor üreterek otomobil yapan onlarca ülke var. Böyle bir rekabet piyasasında en üst sıraları zorlamanın anahtarını hibrit otomobilde görüyorum. Bu noktada bakanlığın da devreye girmesi ve teşvikleri arttırması büyük önem arz etmektedir. Yerli otomobile yönelik yapılan çalışmalarda aracın menzilinin uzatılması planlanıyor. Biz EGOD olarak yerli otomobil üretiminde sahip olduğumuz firmaların gücüyle bunu başarabileceğimize inanıyoruz” dedi.

“Yerli otomobil üretmeye adayız”

Yerli otomobilin üretilmesi ile ihracat oranlarının da artacağının altını çizen İduğ, ihraç fazlası ülke olma yolunda emin adımlarla ilerlemenin temelinde yerli otomobil olduğuna vurgu yaptı. Otomotiv sektörünün ülke ekonomisinde kurtarıcı rol oynadığını ifade eden İduğ, “EGOD olarak yerli otomobil üretiminde üniversite-sanayi işbirliğini sürekli ve dinamik bir şekilde canlı tutuyoruz. Yaptığımız araştırmalar ve çalışmalar kapsamında İzmir yerli otomobil üretecek kapasite ve teknolojiye sahiptir. Bizde bu görevi yapmaya hazırız” diye konuştu.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber İtfaiye Haftası’na renkli start
Sonraki Haber Kaf Kaf Milli oyuncularıyla nikah tazeledi

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?