ANA SAYFA > GÜNDEM > Hükümlüler Karşıyaka'da topluma kazandırılıyor

Hükümlüler Karşıyaka'da topluma kazandırılıyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Hükümlüler Karşıyaka'da topluma kazandırılıyor

Denetimli Serbestlik Yasası’ndan yararlanan hükümlüler, Karşıyaka Belediyesi bünyesinde kente hizmet ederek hayata tutunuyor. Kimi çiçek dikerek parkları güzelleştiriyor, kimisi de süpürgesiyle sokakları pırıl pırıl yapıyor. Hükümlüleri mesai dışında ise ücretsiz sportif faaliyetler, sosyal ve kültürel etkinlikler bekliyor.

Karşıyaka Belediyesi ve Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcılığı; yaklaşık bir yıl önce, Denetimli Serbestlik Yasası’ndan yararlanan hükümlülerin yeniden topluma kazandırılması için iş birliği protokolüne imza attı. Buna göre, Karşıyaka Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından belirlenen ve belediyeye gönderilen hükümlüler, kamu yararına çalışma cezaları kapsamında Karşıyaka Belediyesi bünyesinde görev almaya başladı. Belediyenin Park ve Bahçeler, Temizlik, Sosyal Yardım, Spor ve Fen İşleri müdürlüklerinde çalıştırılan hükümlü işçilerin sayısı bir yılda 57’ye ulaştı.

Bu kapsamdaki hükümlüler, Karşıyaka Belediyesi tarafından düzenlenen etkinliklerle de sosyal yaşama katılma imkanı buldu. Hükümlülerin iyileştirilmesi ve topluma kazandırılması amacıyla; mesleki eğitim, kültür-sanat ve sportif faaliyetlerden ücretsiz olarak yararlanmaları sağlandı. Sosyal davranışlarının, ilgi alanlarının ve becerilerinin geliştirilmesi, toplumla bütünleşmeleri için de çeşitli söyleşi, seminer ve bilgi edinme toplantıları gerçekleştirildi.

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Sosyal belediyeciliğin en iyi örneklerinden birini daha Karşıyakamızda hayata geçirdik. Denetimli serbestlikten yararlanan yurttaşlarımız yaptıkları çalışmalarla hem kente fayda sağlıyor hem de sosyal yaşama daha kolay adapte oluyor. İlk etapta 3 yıllık olarak yaptığımız bu protokolü devam ettirerek topluma fayda sağlamayı sürdüreceğiz” dedi.

 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Prim ver başkan, prim ver!..
Sonraki Haber İduğ: ÖTV açığını hurda teşviki kapatacak

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?