ANA SAYFA > İZMİR > Hayaller gerçeğe dönüşecek

Hayaller gerçeğe dönüşecek

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Hayaller gerçeğe dönüşecek

İzmir Büyükşehir Belediyesi, işsizliği azaltılmak ve rekabet gücüne katkı sağlamak amacıyla kurduğu Meslek Fabrikası bünyesinde, bu kez projeleri ve fikirlerini somutlaştırmak isteyen girişimci ve tasarımcılar için bir Fabrikasyon Laboratuvarı oluşturdu. FabLab'ın ilk katılımcıları, uzman mentörlerle 3 Boyutlu yazıcı ve drone yapımı ile robotik ve nesnelerin interneti konularında projeler üretti.

Meslek Fabrikası’nda istihdam odaklı çalışmalara imza atan İzmir Büyükşehir Belediyesi, diğer yandan da mesleki bilginin beceriye ve tasarıma dönüşmesi ve dünyadaki yenilikçi uygulamaların hayata geçirilmesi amacıyla İzmirlilerin ücretsiz yararlanabileceği “Fabrikasyon Laboratuvarı” (Fablab) kurdu. İzmir Kalkınma Ajansı'nın finansman desteği ile oluşturulan FabLab'daki ilk atölye çalışmasında, 3 boyutlu yazıcı ve drone yapımı ile robotik ve  nesnelerin interneti konularında  projeler üretildi.

İlk FabLab gerçekleşti
İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası’nda bu ilk çalışmada, 4 gruba ayrılan 31 katılımcı yer aldı. 12 saat süresince teknolojik tasarımlar gerçekleştiren katılımcılara sertifika verildi.
FabLab'ın, Meslek Fabrikası’nda eğitim alacak kursiyerlerin yanı sıra, mühendislik, teknik ve meslek lisesi öğrencilerine, yaptığı projeleri ve fikirlerini somutlaştırmak isteyen girişimcilere, tasarımcılara, sanatçılar ile zanaatkarlara ücretsiz olarak hizmet vereceği bildirildi. Yılda 4 kez gerçekleştirilecek olan FabLab atölye çalışmaları, yaratıcılığı geliştirerek girişimciliğe önemli katkı sağlayacak.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Selim Yaşar'dan büyük iddia...
Sonraki Haber Kocaoğlu: Çökecek dediler, daha güçlü kalktık

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?