ANA SAYFA > İZMİR > Güven'den İzmirli kadınlara 5 Aralık teşekkürü

Güven'den İzmirli kadınlara 5 Aralık teşekkürü

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Güven'den İzmirli kadınlara 5 Aralık teşekkürü

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü sebebiyle bir mesaj yayınladı. Güven mesajında, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılımıyla gerçekleşecek kadın buluşmasına, İzmirli kadınların verdiği büyük desteğe ayrıca teşekkür etti. CHP İl Başkanı Güven, mesajında şu açıklamalarda bulundu:

"Bugün iktidar sahiplerinin söyleyeceği hiçbir süslü söz ve  çizecekleri pembe tablolar, Kadınlarımıza yapılan zulmü, onların toplumdan dışlanması için verdikleri şerri hükümleri ve var olan haklarını bile kullanmalarında çıkarılan zorlukları asla unutturmayacaktır.

Türk kadınına verdiği değeri sosyal yaşamın her alanında gösteren Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde, bundan tam 81 yıl önce yapılan hukuki düzenlemelere ve alınan onca yola rağmen; ülkemizde kadın-erkek eşitliği uygulamaları açısından bugün varılan nokta ne yazık ki çağdaş dünyanın çok gerisinde kalmıştır.

Türkiye’de; kadın istismarı, kadınlara uygulanan şiddet, erken yaşta evlilikler ve cinsiyet ayrımcılığı hala kanayan yara olmaya devam etmektedir. Bu çağda, hala kadına yönelik şiddeti, iş dünyasındaki ayrımcılığı, sosyal yaşamda iktidar eliyle oluşturulan psikolojik baskıyı konuşmamızın tek sorumlusu AKP iktidarıdır.

Tüm yaşananlara rağmen, Atatürk'ün yolundan ayrılmadan, onun kendilerine verdiği hakları sonuna kadar kullanmaya, iktidar baskısına boyun eğmemeye kararlı olan Türk kadını, bu çağdışı düzeni ve kadın haklarını hiçe sayan iktidarı değiştirecek yegane güçtür.

Türkiye'nin kalkınmasının, dünyada kaybettirilen itibarın yeniden kazanılmasının kadınlarımız sayesinde olacağına inanıyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi olarak her alanda kadınlarımızla birlikte yürüyor, onların fikrine, emeğine ve gücüne güveniyoruz. Kadınlarımız içen ön saflarda olmadığı sürece  devrimlerin ve kurtuluşun gerçekleşmeyeceğini biliyoruz."

İZMİRLİ KADINLARA ÖZEL TEŞEKKÜR

Kadınların öncülüğünde kurulacak CHP iktidarının, aynı zamanda kadın iktidarı olacağına vurgu yapan ve İzmirli kadınlara ayrıca teşekkür eden, CHP İzmir İl Başkanı Güven, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Kadınlarımızın öncülüğünde kuracağımız CHP iktidarı aynı zamanda Türk kadınının iktidarı olacaktır. Bu iktidarda, Kadınlarımız var olan haklarını sonuna kadar kullanacak, ve onların yolunu açacak nice yeni haklara ve özgürlüklere kavuşacaklardır. Atatürkçü kadınlara yakışan iktidar, kadınlarımızın erkek ve mahalle baskısından kurtulduğu, ülkeye yön veren makamlarda kadınlarımızın yer aldığı, kadın şiddetine son verildiği bir iktidar olacaktır. Bu yolda tüm kadınlarımızla birlikte omuz omuza yürüdüğümüzü biliyor, bu yolda en çok kadınlarımıza güveniyoruz. Bu vesileyle 5 Aralık Salı günü, CHP Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılımıyla Ankara'da gerçekleşecek olan "Eşitlik ve Adalet Kadın Buluşması"na, İzmir'den 120 otobüsle,5 bin kadınımızın vereceği desteğin, İzmirli kadınlarımızın bizlere verdikleri güç anlamında, tüm örgütümüzü onurlandırdığını belirtmek isterim.. Bu desteği verdikleri ve haklarına sahip çıktıkları için İzmirli kadınlarımıza ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum.

Bu duygu ve düşüncelerimle, Tüm kadınlarımızın "Dünya Kadın Hakları Günü"nü kutluyor, ülkemizin kurtuluşu ve kuruluşundan bugüne kadar, ülkesi için can vermiş tüm şehit kadınlarımızı ve koruyamadığımız için şiddete kurban edilmiş tüm kadınlarımızı, rahmetle anıyorum."

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Halim Okta sergiledikleri futbolu beğenmedi...
Sonraki Haber Yaşar Holding, Pınar Karşıyaka'nın yasağını kaldırıyor...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?