ANA SAYFA > SPOR > Günün stresinden uzaklaşmak için haydi kick boks’a…

Günün stresinden uzaklaşmak için haydi kick boks’a…

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Günün stresinden uzaklaşmak için haydi kick boks’a…

Karşıyaka’da alternatif sporların adresi olan Bostanlıspor, kick boks branşını da faaliyete başlattı.

Her yaş grubu erkek ve bayanların büyük bir beğeni ile yaptığı bu spor branşının Karşıyaka’da ciddi anlamda eksikliğini duyduklarını, bu nedenle de şubeyi açtıklarını belirten Bostanlıspor Kulübü Asbaşkanı Muzaffer Tuğsavul, “Kick boksta çok deneyimli olan antrenör Aytaç Uyanıker ile anlaştık. Çalışmalarımızı ilk etapta Bostanlı Gıde Cengiz Spor Tesisleri salonunda yapacağız. Hedefimiz Karşıyaka’dan kick boks şampiyonları çıkarmak. Bayan ve erkek yaş grupları da dahil olmak üzere kayıtlarımız başladı. Şubat ayının ilk haftasında çalışmalar start alacak” dedi.
Bostanlıspor kick boks antrenörü Aytaç Uyanıker, bu sporun asla saldırı sporu olmadığını ifade ederek, “Kick boks, yumruk, tekme, diz ve sınırlı clinch uygulamalarının bir araya getirilmesiyle oluşturulmuş eklektik bir dövüş sporudur. Egzersiz sistemi olarak uygulanabildiği gibi tam temaslı bir mücadele sporu olarak da uygulanabilmektedir. Kick-Boks’un sadece saldırı sporu olmadığı gibi saldırı ve savunmanın aynı dozajda ve aynı konsantrasyonda yapılması gerekir” dedi.
Uyanıker, kick boks’un faydaları ise şöyle aktardı: “Öncelikle tüm vücudu çalıştırır.  Aerobik özelliği yüksektir ve yüksek kalori harcatır. Stres attırır. Günün stresinden kurtulmak için birebir bir özelliğe sahiptir.    Koordinasyonu geliştirir. Özellikle el, göz, ayak koordinasyonunu ve uyumu geliştirir. Endorfin hormonunun salgılanmasına yardımcı olur. Bu sayede kişi efor sarf ederken mutlu olur.  El bileklerine ve ayak bileklerinize ekstra ağırlık takarak uygulama şansınız var. Bu tip bir antrenmanda, hem kardiyo hem de güç çalışması yapabiliriz. Efor sarf ederken, kap atım hızını yükseltir, vücuda hem daha fazla oksijen girer hem de yüksek oranda terleme meydana gelir. Bununla birlikte vücuttan toksinlerin atılması daha fazla olur.  Hızlı düşünme kapasitesini geliştirir. Bu sayede, ne zaman atak yapılması gerektiğini ve nasıl savunma yapılacağını geliştirebilirsiniz.”

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Sekizde sekiz mutluluğu...
Sonraki Haber Karşıyaka Tramvayı'nda son viraj

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?