ANA SAYFA > EKONOMİ > Güney Afrikalılar İzmir’den umutlu ayrıldı

Güney Afrikalılar İzmir’den umutlu ayrıldı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Güney Afrikalılar İzmir’den umutlu ayrıldı

Güney Afrika Cumhuriyeti Cape Town Belediye Başkanı Patricia de Lille’in de aralarında bulunduğu kamu ve özel sektör temsilcilerinden oluşan 14 kişilik heyet, İzmir’de gerçekleştirdikleri ziyaretlerden son derece umutlu ayrıldı.

Ankara Büyükelçisi Pule Isaac Malefane’nin de katılımlarıyla gerçekleşen küçük İzmir turunda heyet sırasıyla İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Kalkınma Ajansı, Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO), İzmir Ticaret Odası (İTO) ve Deniz Ticaret Odası (DTO)   başkanlarıyla bir araya geldi.

Ziyaretleri değerlendiren Cape Town Belediye Başkanı Patricia de Lille, İzmir’de kendilerine gösterilen ilgiden son derece mutlu olduklarını söyledi.

Gezi boyunca, heyette bulunan işadamlarının yatırım ve işbirliği fırsatlarını yerinde görme fırsatı bulduğunu, Cape Town Belediyesi ile Güney Afrika Kalkınma Ajansı’nın bürokratlarının ise İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İZKA’daki meslektaşlarıyla görüş alışverişi yaptıklarını ifade eden Lille, organizasyonun kendileri açısından çok verimli geçtiğini söyledi.

“Aramızdaki ekonomik potansiyel çok yüksek”

İzmir'deki yatırım olanaklarını görmeleri için Güney Afrika’da faaliyet gösteren firmaların temsilcilerini heyete dahil ettiklerinin altını çizen Lille, “İzmir'in güçlü bir ekonomik potansiyeli olduğunu biliyoruz. Bu potansiyelden Cape Town adına neler çıkartabileceğimizi görmüş olduk. EBSO ve İTO başkanlarımızın katkılarıyla bilişim, iletişim, gıda üretimi ve tekstil alanlarında faaliyet gösteren üyelerimiz aynı sektörde faaliyet gösteren Türk temsilcilerle görüştüler. Hepsi de İzmir’den çok umutlu ayrılıyor. Kendi adımıza ileride dostane birliktelikler kurabileceğimizi düşünüyorum. Gelecek Şubat ayında da aynı şekilde İzmirli iş adamlarını da Cape Town'da görmekten istiyoruz" dedi.

“İlişkilerimizi canlı tutmalıyız”

Güney Afrika Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Pule Isaac Malefane ise ülke olarak Türkiye ile işbirliğine büyük önem verdiklerini belirterek, “Bu yıl 85.’si düzenlenen İzmir Enternasyonal Fuarı kapsamında İzmir’e gelip daha önceki ilişkilerimizi canlı tutmamız gerektiğini düşündük. Burada olmaktan çok mutluyuz” dedi.

“Afrika, her yönüyle avantajlı”

Afrika kıtasının ekonomik hacmi en büyük ülkelerinden birisi olan Güney Afrika’dan gelen heyet üyelerinin EBSO ve İTO üyesi sanayici ve işadamlarıyla ikili görüşme fırsatları bulduğunu ifade eden Güney Afrika Cumhuriyeti İzmir Fahri Başkonsolosu Tamer Taşkın ise, “Afrika’ya birçok kalemde ürün ihraç edebilir aynı şekilde iklim farkından dolayı bizde mevsim dışı olan özellikle taze meyve ve sebze ithalatı yapabiliriz. Türk işadamlarımız Afrika’nın elinde bulundurduğu yatırım avantajlarını hiçbir zaman unutmamalı. Hedefimiz her anlamda Türkiye – Afrika ilişkilerini en yüksek noktaya getirmek. En büyük fırsatlardan biri de iki taraf işadamlarının yapacakları işbirlikleri. Bu bizi onların tanıdığı bankacılık sistemleri olan Afrika kıtasına, onları da bizim güçlü olduğumuz Asya, Ortadoğu ve komşu ülkelerimize sokar” diye konuştu.

Heyette kimler vardı?

Ziyarette, belediye başkanı ve büyükelçinin yanı sıra Cape Town Belediyesi Komite Üyesi Xanthea Limberg, Ticaret ve Yatırım Direktörü Lance Greyling, Uluslararası İlişkiler temsilcisi Denver van Schalkwyk, Güney Afrika Kalkınma Ajansı’ndan Yatırım Uzmanı Salman Kajie, Tatiana dos Santos ile özel firma temsilcileri Devon Theron, Marco Nuno de Matos Cristo Rosa, Julian Lesely Abramson, Rozelle Eve Abramson, Gary Adler, Rashad Khan, Talal Showaish Salem ve Michel de Beauregard ile Cape town Liman Müdürü de yer aldı.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber MHP İzmir'den cevap
Sonraki Haber Uyuşturucu operasyonunda 5 tutuklama

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?