ANA SAYFA > EKONOMİ > Güncel döviz dolar yorumu

Güncel döviz dolar yorumu

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Güncel döviz dolar yorumu

Yıl sonuna doğru piyasalar her sene olduğu gibi tatil havasına girdiler ve Dolar/TL'de de kafalardaki en büyük sorulardan biri yılı hangi seviyelerden geride bırakacağımız...

Yıl başında bir çok analist ve kurumlardan çeşitli yıl sonu Dolar/TL kuru tahminleri gelmişti ve Fed'in bu sene 4 kez faiz artıracağı beklentileri ile birlikte 3.00, 3.20 ve 3.30'lar beklentiler arasındaydı.

Ancak bundan çok daha fazlası oldu ve Fed faizleri yalnızca 1 kez artırmasına rağmen Dolar/TL 3.5930'la rekor kırarak yılın son haftasında 3.50 üzerinde fiyatlanmaya devam ediyor. 15 Temmuz darbe girişimi ve ardından başlayan OHAL süreci, Suriye'ye düzenlenen operasyonlar, kredi ve derecelendirme kuruluşlarından gelen not indirimleri,  siyasi belirsizlikler ve artan jeopolitik riskler TL üzerinde büyük baskı oluşturmuş durumda.

Tabi ki 2017 yılında da güncel döviz yorumları gündemin önemli bir bölümünü oluşturmaya devam edecek. Dolar/TL'de yeni yılda da yükselişlerin sürmesi halinde 3.55 ve 3.60 aşılması gereken önemli dirençler olarak karşımıza çıkıyor. Özellikle 3.60'ların kırılması 3.70 ve 3.80 psikolojik dirençlerini gündeme getirebilir. Geri çekilmelerde ise 3.50 altında 3.45 ve 3.40 bölgeleri önemli destek olarak çalışabilir.

Tanıtım

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Başkan Kocaoğlu’ndan metro çıkışı
Sonraki Haber Tutuklu eski emniyet müdürü hakim karşısına çıktı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?