ANA SAYFA > EKONOMİ > Girişimcilik kursunun yeni dönemine büyük ilgi

Girişimcilik kursunun yeni dönemine büyük ilgi

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Girişimcilik kursunun yeni dönemine büyük ilgi

Bostanlı Esnaf Sanayici ve İşadamları (BESİAD) tarafından verilen KOSGEB ve İŞKUR işbirliğiyle düzenlenen KOSGEB Girişimcilik kursunun yeni dönem başvuruları büyük ilgi gördü.

Ocak ve Şubat dönemi için düzenlenecek eğitimler için yaklaşık 200 kişi başvuruda bulundu. Başvuruda bulunanların mülakatları eğitimi gerçekleştirecek olan Gökşen Şimşek, Berna Fışkın ve BESİAD yönetimi tarafından gerçekleştirildi.

Girişimcilik eğitimi 8 Ocak Pazartesi günü Emin Direksiyon Bostanlı Şubesi'nde başlayacak. 25'er kişilik 2 sınıfta düzenlenecek eğitimler pazartesi ve perşembe günleri gerçekleştirilecek. 32 saat sürecek eğitimi başarıyla tamamlayanlara Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Sertifikası verilecek.

Eğitimde girişimcilik özelliklerinin sınanması, iş fikri geliştirme ve yaratıcılık egzersizleri ile sorumlu girişimci kavramı ve tecrübe paylaşımı, işletme kavramı, işletme fonksiyonları, türleri, kuruluş şekilleri, mali ve hukuki sorumluluklar, iş planı, kavramı ve öğeleri, iş modeli, iş planına yönelik atölye çalışmaları yer alacak.
BESİAD Başkanı Ali Akdaş, 2018 yılını eğitim seferberliği ilan ettiklerini açıklayarak İşsizliğin azaltılması için KOSGEB ve İŞKUR ile daha önce gerçekleştirdikleri işbirliğine devam ettiklerini söyledi.

Akdaş, BESİAD'ın KOSGEB destekli girişimcilik kursuna katılan 300 kişiye sertifika verdiklerini belirterek "KOSGEB'in girişimcilik eğitimine katılan kişilerin bazıları kendi işini kurdu bazıları ise bekleme aşamasında. Hem biz bu eğitimlerle istihdama katkı sağlıyoruz hem de kurslara katılan girişimci adaylar aldıkları hibe ve destekler sayesinde istihdama ve Türk ekonomisine katkıda bulunuyorlar. 2018'de de 600 girişimci adayına KOSGEB destekli kurs düzenlemeyi planlıyoruz. Ocak ve şubat ayındaki kurslarımıza sadece Karşıyaka'dan değil İzmir'in çeşitli ilçelerinin yanı sıra Manisa'dan da başvurular oldu.Girişimci arkadaşlarımızın hepsine başarı diliyorum" dedi.
İş yeri açarak KOSGEB desteğinden faydalanmak isteyen girişimciler ücretsiz olarak düzenlenen İŞKUR ve KOSGEB destekli kurslara katılarak sertifikalarını almaları gerekiyor.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Cemal Süreyya Karşıyaka'da ''Aşk'' ile anılacak
Sonraki Haber MHP Karşıyaka'ya 1200 kişi katıldı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?