ANA SAYFA > EKONOMİ > Girişimcilere büyük destek...

Girişimcilere büyük destek...

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Girişimcilere büyük destek...

Karşıyaka Belediyesi ve KOSGEB işbirliğindeki ‘Uygulamalı Girişimcilik Projesi’nde 2017 yılı eğitimleri tamamlandı. Başarılı olan ve iş planı KOSGEB tarafından onaylanan katılımcılar, 50 bin lira hibe ile 100 bin lira faizsiz kredi imkanından yararlanabiliyor.

İşsizlik sorununa çözüm üretmek ve kent ekonomisine katkı sağlamak için çalışan Karşıyaka Belediyesi, 2015 yılından bu yana KOSGEB işbirliğiyle ‘Uygulamalı Girişimcilik Projesi’ni sürdürüyor. Bu sene 7 etap halinde gerçekleştirilen projeye binlerce girişimci adayı başvururken, mülakatlarla belirlenen toplam 180 kişiye uygulamalı girişimcilik eğitimi verildi.

Eğitimi başarıyla tamamlayan ve hazırladığı iş planı KOSGEB tarafından uygun bulunan girişimciler, 50 bin lira hibe desteği almaya hak kazanıyor. Ayrıca 100 bin lira faizsiz kredi imkanı da sunuluyor. Kadınlara ve engelli bireylere öncelik tanınan proje, 2018 yılında da devam edecek.

İstihdama ve kent ekonomisine katkı sağlamak için çalıştıklarını belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar “Girişimcilere yeni pencereler açmak ve desteklemek çok önemli. Bu anlayışla, 2015 yılından bu yana KOSGEB ile ‘Uygulamalı Girişimcilik Projesi’nde çok güzel işlere imza atmaya devam ediyoruz. Bu sene toplam 180 kişiye girişimcilik hayallerini gerçeğe dönüştürme imkanı sunduk. Yeni dönemi de Şubat 2018’de başlatacağız” dedi.

 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka'da çim kaplama çöp kutuları sayısı 2 bine çıktı
Sonraki Haber Yerli malı kullan sen de kanserden korun!

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?