ANA SAYFA > EĞİTİM > Gençlerarası Münazara Yarışması'nı Karşıyaka Lions Kulübü kazandı

Gençlerarası Münazara Yarışması'nı Karşıyaka Lions Kulübü kazandı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Gençlerarası Münazara Yarışması'nı Karşıyaka Lions Kulübü kazandı

Ege Akdeniz Lions Kulüpleri Federasyonu, “Araştıran, sorgulayan, çözümler öneren” gençlik yetiştirilmesine katkıda bulunması amacıyla “Gençlerarası Münazara Yarışması” düzenledi. Ege ve Akdeniz bölgesinde 27 kulübün 27 ayrı ekip kurarak başlattığı yarışma, Bayraklı’daki Lions Evi’nde düzenlenen final karşılaşması ile sona erdi. Karşıyaka Lions Kulübü ekibinin birinci olduğu yarışmada dereceye girenlere Cumhuriyet altını hediye edildi.

Federasyon Başkanı Hayri Tuna Yükselen’in önderliğinde başlatılan yarışmada eğitimci Kadir Karpuz başkanlığında komite kurularak çalışma başlatıldı. Bölgedeki kulüpler, lise öğrencilerinden oluşan ikisi yedek beşer kişilik takımlar kurdu. Eğitimcilerden oluşan jüri, eleme usulü ile yapılan yarışmada öğrencilere puanlar verdi. Şubat ayında başlayan yarışmalar Nisan ayında sona erdi.

FİNALDE BÜYÜK ÇEKİŞME

Gençlerarası Münazara Yarışması Bayraklı Lions Evi’nde gerçekleşen final karşılaşması ile sona erdi. Bahar Lions Kulübü’nün takımı ile Karşıyaka Lions Kulübü takımları veliler, jüri ve lionların katıldığı yarışmada tezlerini bilimsel veriler eşliğinde savundu. Finalde, “Kentler gelişmelerini eski binalarını yıkarak mı, yıkmadan mı gelişmeli”  konusu iki ekip tarafından farklı tezler ile savunuldu. Yarışma sonunda Bahar Lions takımı 89 puan alırken, 91 puan toplayan Karşıyaka Lions Kulübü ekibi birinci oldu. Birinciliği kazanan, özel bir lisede 3. Sınıf öğrencileri Zeynep Coşkun, Melise Şener ile Deniz Türkşen’eden oluşan ekibe birer adet Cumhuriyet Altını, kupa ve madalya verildi.

Gençlerin sınav stresiyle ezbere dayalı eğitim yerine soran, sorgulayan bireyler olmasını arzu ettiklerini belirten Federasyon Başkanı Hayri Tuna Yükselen, “  Lions camiası eğitime desteği farklı alanlarda aralıksız sürdürmektedir. Üzerinde uzun süredir çalıştığımız geleceğine daha güvenle bakan gençlerin yetişmesi için geçmişte çokça yapılıp günümüzde adeta unutulmaya başladığı münazara geleneğini hayata geçirdik. Yaklaşık 100 öğrenci katılıp 2 ay süreyle yarışmalara katıldı. Yarışmalarda gençlerimizin çok hazırlıklı ve farklı düşüncelerle yetiştiğini gördük. Bizlerle aynı anlayışı paylaşan, etkinliklerimize katılan, katkı koyan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Bostanlı Rotary'den APİKAM'a anlamlı ziyaret
Sonraki Haber Karşıyaka'da engelli bireylere engelsiz hizmet

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?