ANA SAYFA > KÜLTÜR-SANAT > GENÇLER FESTİVAL SAHNESİNİ FETHETTİ

GENÇLER FESTİVAL SAHNESİNİ FETHETTİ

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
GENÇLER FESTİVAL SAHNESİNİ FETHETTİ

İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı’nın bu yıl ilk kez Uluslararası İzmir Festivali içine aldığı Uluslararası Keman Ustalık Sınıfı, İzmir Ekonomi Üniversitesi Gösteri Merkezi’nde yapılan final konseri ile sona erdi.

2 Temmuz’dan bu yana Prof. Dora Schwarzberg, Devlet Solist Sanatçısı Tuncay Yılmaz, piyanist Gökhan Aybulus yönetimindeki çalışan 17 genç kemancı, başarılı yorumlarıyla, “gelecek bizim” dedi.

Ustaları Gökhan Aybulus eşliğinde mini birer resital veren öğrenciler, uluslararası bir festival sahnesinde çalmanın heyecanını yaşadı. Resital sonunda hep birlikte Glazunov’un Raymonda Balesi’nden “Entr’acte” ı seslendiren genç kemancılar dakikalarca alkışlandı.

Konserin ikinci bölümünde ustalık sınıfının üç yıldız öğrencisi, Şef Orhun Orhon yönetiminde, gönüllü gençlerden kurulu İKSEV Oda Orkestrası eşliğinde ustaları Tuncay Yılmaz ile birlikte Bach’ın La minör ikili keman konçertosunu çaldı.

Yılmaz Vivace bölümünü Hasan Gökçe Yorgun, Largo ma non tanto bölümünü Ezgi Su Apaydın ve son bölüm Allegro’yu Koreli Soo Park ile seslendirdi. Gençlerle çalmanın olağanüstü bir deneyim olduğunu söyleyen Tuncay Yılmaz, “ Prof. Dora Schwarzberg ve Gökhan Aybulus ile çok verimli bir ustalık sınıfı yaptık. Gençlerin verdiklerimizi en iyi şekilde uyguladıklarını görmek mutlulukların en büyüğü” dedi.

Final Konseri ustalık sınıfına katılan genç kemancılara katılım belgelerinin, Oda Orkestrası sanatçılarının ise teşekkür belgelerinin sunumuyla sona erdi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber ERSİN FARALYALI...
Sonraki Haber CUMHURİYET MAHALLESİ'NDE YENİ ULAŞIM DÜZENİNE PROTESTO

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?