ANA SAYFA > KÜLTÜR-SANAT > Genç keman sanatçıları büyüledi

Genç keman sanatçıları büyüledi

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Genç keman sanatçıları büyüledi

İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı’nın (İKSEV) geleneksel hale getirdiği Uluslararası Keman Ustalık Sınıfı, 26 Ocak 2018 Cuma günü MÜZİKSEV’de düzenlenen final konseri ile sona erdi.

Devlet solist sanatçısı, değerli keman virtüözü Tuncay Yılmaz Koordinatörlüğünde, genç neslin en iyi isimlerinden, uluslararası tanınırlığa sahip Artur Kaganovskiy ve İngiliz piyanist ve eğitimci Robert Markham eşliğinde çalışan Alara Hekimoğlu Beethoven’dan, Bahar Erünsal Bruch’dan, Bengisu Yücesoy Rode’den, Elif Eroğlu Vivaldi’den, İdil Olğar Kreisler’den seçtikleri eserleri büyük bir başarıyla seslendirdi.

Genç Yıldızların ardından sahneye gelen Tuncay Yılmaz piyanist Robert Markham eşliğinde Ahmed Adnan Saygun’un Horon adlı eserini, Artur Kaganovskiy’de yine Robert Markham eşliğinde Edward Elgar’ın Salut d’Amour eserini yorumladı. Ustalık sınıfının hocaları, öğrencilerinin hepsinin üstün yetenekli olduğunu belirttiler ve geleceğin keman virtüözleri çalışmaktan büyük bir mutluluk ve gurur duyduklarını söylediler.

Konser sonunda ustalarının elinden katılım belgelerini alan genç yıldızlar, kendilerini “çok şanslı ve çok mutlu” hissettiklerini belirterek ustalarına ve kendilerine bu olanağı sağlayan İKSEV Başkanı Filiz Eczacıbaşı Sarper’e teşekkür ettiler.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyakalı çocuklar havuzu sevdi...
Sonraki Haber Karşıyaka kırılma maçını kazandı...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?