ANA SAYFA > GÜNDEM > Gazilerin başkanı Taşcı: Gazi vurulunca değil, unutulunca ölür

Gazilerin başkanı Taşcı: Gazi vurulunca değil, unutulunca ölür

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Gazilerin başkanı Taşcı: Gazi vurulunca değil, unutulunca ölür

19 Eylül Gaziler Günü Karşıyaka’da çeşitli etkinliklerle kutlandı. Karşıyaka Hükümet Konağı bahçesindeki Atatürk Anıtına çelenk bırakıldı. Saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Karşıyaka Hükümet Konağı bahçesindeki törene Karşıyaka Kaymakamı Ali Rıza Çalışır, Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Ege Deniz Bölge Komutanı Tuğamiral Cemalettin Bozdağ,Türkiye Muharip Gaziler Derneği 2. Bölge Karşıyaka Şube Başkanı Halil Taşçı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa İslamoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Kaan Coşku, Kızılay Karşıyaka Şube Başkanı Kamil Karadeniz,AK Parti İlçe Başkanı İsmail Çiftçioğlu, kurum müdürleri, STK yönetici ve temsilcileri,  mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı. Akşam ise Karşıyaka Belediye bandosu eşliğinde yürüyüş yapıldı.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği 2. Bölge Karşıyaka Şube Başkanı Halil Taşçı, bütün gazilerin gaziler gününü kutlayarak başladığı açıklamasında şunları söyledi. “Gazilerimiz ülkemizin birliği ve bütünlüğü, hepimizin de huzuru için canını feda etme pahasına mücadele eden çok değerli vatan evlatlarımızdır. Şehit nurlanmış, gazi onurlanmış askerdir. Gazilerimizin huzurlu, mutlu ve güven içinde bir yaşam sürdürmeleri için devlet olarak ve toplum olarak üzerimize düşen her ödevi eksiksiz yerine getirmek, kendilerine minnet ve şükran duygularımızı ödememizin ilk koşuludur. Unutulmamalı ki Gazi vurulunca değil, unutulunca ölür. Yakın zaman içerisinde bertaraf edilmiş olan 15 Temmuz hain darbe girişiminde milleti, bayrağı, vatanı ve devleti için şehit düşen ve gazi olan evlatlarımıza çok şey borçlu olduğumuzu da asla unutmamalı ve unutturmamalıyız. Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, şehit ve gazilere verilmesi gereken önemi şu sözleriyle ortaya koymaktadır; ‘Türk tarihine altın sayfalar yazdıran gazilerimiz ile şehitlerimizin hatıralarını yüceltmek, onlara olan minnet ve şükran duygularımızı ifade etmek milli bir görevdir.’ Atatürk’ün bu sözleri ışığında yüce devletimizden şehitlerimizin hatıralarına ve gazilerimizin her alanda ve her türlü ahde vefa duygusuyla daha fazla sahip çıkılmasını diliyoruz”

Haber ve fotoğraf: Yılmaz Durmaz

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Kaf Kaf'ta kaleci Erdoğan güven verdi
Sonraki Haber Pınar Karşıyaka, Bursa'da yenilgiyle başladı...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?