ANA SAYFA > SPOR > FOÇA DEMOKRASİ MEYDANI'NDA, BASKETBOL ŞÖLENİ

FOÇA DEMOKRASİ MEYDANI'NDA, BASKETBOL ŞÖLENİ

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
FOÇA DEMOKRASİ MEYDANI'NDA, BASKETBOL ŞÖLENİ

Foça Demokrasi Meydanı, 2. kez, Foça ve İzmir’in spor faaliyetlerine renk katacak ve gençliğin basketbola kazandırılmasını sağlayacak bir aktiviteye ev sahipliği yapacak.

Türkiye Basketbol Federasyonu 2014 Yaz Dönemi faaliyet programı içerisinde yer alan 3x3 Türkiye Turu tek pota basketbol turnuvalarının 15.ayağı; 2-3 Ağustos 2014 tarihleri arasında tüm basketbolseverlerin katılımına açık olacak şekilde İzmir Basketbol İl Temsilciliği koordinesinde Foça Belediyesi işbirliği ile Foça Demokrasi Meydanı’nda gerçekleştirilecek.

Geçtiğimiz yıl, 20-21 Temmuz 2013 tarihlerinde, Foça Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen; ‘‘Türkiye Basketbol Federasyonu - Tek Pota Basketbol Turnuvası - Adidas 3x3 Türkiye Turu Foça Etabı’’, çok çekişmeli müsabakalara ve çok renkli görüntülere sahne olmuştu.

Organizasyon ile ilgili olarak, Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından şu açıklama yapıldı;

Türkiye Basketbol Federasyonu, basketbolun tabana yayılması ve daha fazla sporcu tarafından uygulanabilmesi adına yenilik, tutku, heyecan, rekabet, evrensellik ve olimpizmi içeriğinde barındıran 3 x 3 basketbolu’nu (3 e 3 oynanan tek pota sokak basketbolu) tanıtmak ve Türkiye’ye yaymak adına çeşitli platformlarda bir dizi tanıtım çalışması ve organizasyonlar yapılmasını planlamıştır.

2020 yılında organize edilecek Olimpiyatlara da Olimpik branş olarak uygulanması planlanan 3 x 3 basketbolunun Milli takımlar düzeyinde karşılaşmaları organize edilmektedir. 2014 yılı içerisinde FIBA World tarafından organize edilen şampiyonalardan 3x3 Basketbol Milli takımlarımız hem erkekler hem kadınlarda Dünya Şampiyonası’na ve Avrupa Şampiyonası’na katılmış ve/veya katılacak olup ülkemizi temsil edeceklerdir. Öte yandan 18-26 Ağustos 2014 tarihleri arasında Çin’in Nanjing şehrinde organize edilecek 2.Gençlik Olimpiyat Oyunlarında basketbol branşı 3x3 tek pota basketbol müsabakaları şeklinde oynanarak olimpik branş olma yolunda önemli aşama kaydedecektir.

Bu kapsamda Türkiye Basketbol Federasyonu 2014 Yaz Dönemi faaliyet programı içerisinde yer alan 3x3 Türkiye Turu tek pota basketbol turnuvalarını 15 ilimizde düzenleyecektir. 3x3 Türkiye Turu’nun 15.ayağı 2-3 Ağustos 2014 tarihleri arasında tüm basketbolseverlerin katılımına açık olacak şekilde İzmir Basketbol İl Temsilciliği koordinesinde Foça Belediyesi işbirliği ile Foça Demokrasi Meydanı’nda organize edilecektir.

Türkiye Turu ile ilgili ayrıntılı bilgiye ulaşabilmek için TBF sitesindeki  http://www.tbf.org.tr/organizasyonlar/3x3/3x3-turkiye-turu linkini tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Foça’daki turnuvaya katılmak isteyenler aşağıdaki ilgili linki tıklayabilirler.

http://www.3x3planet.com/event/details/TMZ14EJDWLVKPTUR 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber CHP GENEL BAŞKANI KARŞIYAKA'YA GELİYOR
Sonraki Haber KARŞIYAKA ZÜBEYDE HANIM STADI ANİMASYONU

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?