ANA SAYFA > EĞİTİM > Fizyoterapi mezunlarının geleceği parlak

Fizyoterapi mezunlarının geleceği parlak

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Fizyoterapi mezunlarının geleceği parlak

Fizyoterapistliğin, geleceği en parlak mesleklerden biri olduğunu vurgulayan İzmir Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölüm Başkanı Doç. Dr. Serkan Bakırhan, ilk mezunlarının tamamının kariyer yolculuklarına başladığını söyledi.

Sağlık ekiplerinin vazgeçilmez personelleri olan fizyoterapistlerin, tedavi süreçlerindeki önemi giderek artıyor. İzmir Üniversitesi Necdet Doğanata Sağlık Yerleşkesinde eğitim veren Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü de, geleceğin fizyoterapistlerini mesleğe kazandırıyor. 2015-2016 akademik yılında ikinci dönem mezunlarını veren Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü mezunlarının iş bulma anlamında sorun yaşamadığını belirten İzmir Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölüm Başkanı Doç. Dr. Serkan Bakırhan, “Mezunlarımızın tamamı işe yerleşerek, kariyer yolculuklarına başladı” açıklamasında bulundu.

Çalışma alanları çok geniş

Bakırhan, öğrencilerin okul dönemlerinde staj imkanı bulduğunu ve bu sayede mesleğin zorluklarını ve kolaylıklarını öğrenerek, fizyoterapist olmak isteyip, istemediklerine karar verebildiğini ifade etti. Öğrencilerin stajın yanı sıra üniversitede bulunan fizyoterapi ve rehabilitasyon uygulama salonlarında da tedavilere yönelik uygulama yaptığını dile getiren Bakırhan, “7’den 70’e tüm yaş gruplarına yönelik hizmet verebilen fizyoterapistler, üniversite, devlet veya özel hastanelerde, fizik tedavi ve rehabilitasyon dal merkezlerinde, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde, kliniklerde, yaşlı bakım, termal ve kaplıca tedavi merkezlerinde, spor kulüplerinde görev çalışabiliyor. Ayrıca mezuniyet sonrası master ve doktora eğitimlerine devam ederek, akademik kariyer yapma şansları da var” dedi.

80 fizyoterapist adayı daha yetişecek

İzmir Üniversitesi, 2016-2017 akademik yılında Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümüne 8’i yüzde 100, 5’i yüzde 50 burslu olmak üzere 80 öğrenci kabul edecek. Fizyoterapist adayları, İzmir Üniversitesinin sağladığı kaliteli eğitim ve uygulama alanları sayesinde mesleğin aranan isimleri olma yolunda ilerleyecek.

FİZYOTERAPİSTLER HAKKINDA

Fizyoterapistler, uzman hekim tarafından tanısı konulmuş olan hastaların fizyoterapi ve rehabilitasyon programlarını planlayan, hareket yetersizliği, fonksiyon bozukluğu, ağrı ve zihinsel yetersizliklerde koruyucu, düzeltici ve fiziksel yetersizliği en aza indirici uygulamaları gerçekleştirebilen sağlık profesyonelleridir. Fizyoterapistler, bir hastalık veya kaza sonrası hasta veya engelli olan kişilerin mümkün olan en üst bağımsızlık seviyesine ulaştırılmaları ve özrün neden olduğu engellilik düzeyinin en düşük düzeye indirgenebilmesi için gerekli çalışmaları yapıyor. Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bilim Dalı, günümüzde bilim ve teknolojideki gelişmelere paralel olarak, tüm yaş gruplarındaki kişilerin ve yeni doğan dâhil olmak üzere çocuk, adölasan, yetişkin ve yaşlıların fonksiyonel seviyelerinin, yaşam kalitelerinin artırılması ve geliştirilmesinde etkin rol alan bir bilim dalı haline geldi.

 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber İFK, bilimsel projelerle ödülleri toplamayı sürdürüyor
Sonraki Haber EİB'den yurt dışındaki alıcılara demokrasi mesajı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?