ANA SAYFA > EĞİTİM > FATİH KOLEJİ'NDEN GOOGLE BİLİM FUARI'NDA BÜYÜK BAŞARI

FATİH KOLEJİ'NDEN GOOGLE BİLİM FUARI'NDA BÜYÜK BAŞARI

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
FATİH KOLEJİ'NDEN GOOGLE BİLİM FUARI'NDA BÜYÜK BAŞARI

Dünya çapında en prestijli yarışmalardan biri olan Google Science Fair (Google Bilim Fuarı) 'na binlerce başvuru arasında İzmirli öğrenciler finale kaldı.

Doğanata Eğitim Kurumları İzmir Özel Fatih Koleji öğrencileri Batuhan Sakal projesi 'Gümüş Nanotanecik İçeren Polistiren/Polimetil metakrilat Polimer Nanokompozitlerinin Eldesi ve Fiziksel Özelliklerinin İncelenmesi', Özgür Ülker projesi 'Antikor Tanınmasına Yönelik Afinite-Membran Sistemi temelli Biyoteknolojik Yöntem geliştirilmesi', Koray Şekerin, Büşra Yıldırım projeleri "Altın Telde Direnç ve İletkenliğin Kuantize Özelliğinin Görüntülenmesi" ve Yaren Sever  projesi Karbon Nanotüp Katkılı Organik Güneş Hücrelerinin Üretimi ve Karakterizasyonu bilimsel projeleri ile binlerce proje başvurusu içerisinde Dünya çapında 90 finalist içerisine girdi.

İzmir Özel Fatih Koleji Projeler sorumlusu Ümit Karademir; 'Google Bilim Fuarı'nda binlerce başvuru arasından dünya çapında seçilen 90 proje içerisinde 4 projenin okulumuzdan olması çok önemli bir başarıdır. İzmir Özel Fatih Koleji Proje Bölümü etik, bilimsel çalışma şekli ve orjinal, kaliteli buluşları ile bu yılki TÜBİTAK Ortaöğretim Araştırma Projeleri Yarışması 'nda elde ettiği önemli dereceler, ulusal yarışmalardaki önemli başarıları ve İspanya, Kenya, Amerika, Sırbistan, Hollanda, Meksika'da elde ettiği dünya dereceleri elde etti. Bu başarılarla bölümümüz hem Türkiye hem Dünya çapında başarısını ispatlamış oldu. Yoğun ve verimli bir çalışma ürünü olan bu çok önemli bir başarıların kazanılmasında emeği geçen İzmir Özel Fatih Koleji Proje bölümü öğretmen ve öğrencilerini gönülden kutluyor ve başarılardan dolayı gurur duyuyorum dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber JUNİNHO KAF KAF'A İMZAYI ATTI
Sonraki Haber ULUSLARARASI İZMİR FESTİVALİ'NDE GENÇLER SAHNEDE

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?