ANA SAYFA > SAĞLIK > ''Estetik operasyonlar özgüveni artırıyor''

''Estetik operasyonlar özgüveni artırıyor''

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
''Estetik operasyonlar özgüveni artırıyor''

Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Op.Dr. Denizhan Özkaya, 18-22 yaş arasındaki gençlerde bir sivilce ya da burun eğriliği gibi kusurların takıntı haline geldiğini söyledi.

İzmir'deki ENTO Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Cerrahi Tıp Merkezi doktorlarından Op.Dr. Denizhan Özkaya, burun estetiği (rinoplasti) ameliyatının hastaları psikolojik ve sosyal yönden olumlu etkileri olduğunu söyledi. Burun estetiğinin asıl amacının insanın kendinde gördüğü kusurları düzeltmek olduğuna dikkat çeken Dr. Özkaya, "Bir insan estetik ameliyat olduğunda çevresindeki insanlar tarafından daha çok sevilmez ya da daha çok takdir edilmez. Estetiğin amacı insanların kendilerinde hissettikleri, gördükleri rahatsızlıkları gidermektir. Tabi estetik ameliyatla yüzünde ya da vücudunun her hangi bir bölgesinde gördüğü kusurları düzelen kişinin, operasyondan sonra kendine güveni de artar. Estetik olan kişi, kendine duyduğu güvenle, gittiği ortamlarda özgüveni yüksek davranışlar sergiler. Estetik ameliyatlar, insanın hayatını değiştirmez. Kendine güveni ve toplum içerisindeki davranışlarında rahatlık kazandırır" dedi.

Kusurların giderilmesi, kendine duyulan güvenin artması gibi kazanımların mutluluğu da beraberinde getirdiğini anlatan  Dr. Özkaya, "Estetik operasyon geçiren insanlar, operasyon öncesi hayatlarına oranla daha mutlu oluyorlar. Çevrelerine de pozitif enerji saçarak, onlara da mutluluk aşılıyorlar" ifadelerini kullandı. 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Hırsızı soymak istediği işyeri sahibi yakaladı
Sonraki Haber Karşıyakalı taraftarlardan Ankaragücü maçına büyük ilgi

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?