ANA SAYFA > EKONOMİ > ESBAŞ'ta, Türkiye’de yatırım ve iş ortamının geleceği konuşuldu

ESBAŞ'ta, Türkiye’de yatırım ve iş ortamının geleceği konuşuldu

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
ESBAŞ'ta, Türkiye’de yatırım ve iş ortamının geleceği konuşuldu

Ege Serbest Bölgesinde faaliyet gösteren firma temsilcileri ESBAŞ tarafından organize edilen “Türkiye’de Yatırım ve İş Ortamının Geleceği” konulu toplantıda bir araya geldi.

ESBAŞ Yürütme Kurulu Başkanı Dr. Faruk Güler’in ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya Ekonomi Bakanı Başdanışmanı Adnan Yıldırım, ESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Güçlü, Ekonomi Bakanlığı Serbest Bölgeler Yurtdışı Yatırım ve Hizmetler Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Zübeyde Solak, Ekonomi Bakanlığı Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Hasan Aslan Akpınar ve Ege Serbest Bölge Müdürü Şenay Satoğlu ile Ege Serbest Bölgesinde faaliyet gösteren çok sayıda işadamı katıldı.

Toplantının başında 15 Temmuz gecesi ülkemizin birliğine ve demokrasimize karşı gerçekleştirilen darbe teşebbüsü nedeniyle hayatını kaybeden şehitlerimizin anısına saygı duruşunda bulunuldu ve  ardından İstiklal Marşı okundu. Anma töreninin ardından açılış konuşmasını yapan ESBAŞ Yürütme Kurulu Başkanı Dr. Faruk Güler “Ülkemiz 15 Temmuz tarihinde çok büyük bir tehlike atlatmış; demokrasimize karşı yapılan darbe girişimi gerek kolluk kuvvetlerimizin gerekse kahraman Türk halkının çabaları ve cesur mücadeleleri ile önlenmiştir. Bu uğurda şehit olanlara Allahtan rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyorum” dedi.

Sözlerine ESBAŞ’ta yatırımların hız kesmeden devam edeceğini belirterek devam eden Dr. Güler, “Bu yaşananların iş hayatına ve ekonomiye etkilerini değerlendirdiğimizde, demokrasi zaferinin kazanılmış olmasının bizleri geri dönüşü olmayan bir çıkmazdan kurtardığını görüyoruz. Yatırımcıların tercihi olan bir ülke olabilmek için demokrasinin vazgeçilemez bir unsur olduğunu şüphesiz kabul etmeliyiz. Her ne kadar millet olarak çok talihsiz bir tecrübe yaşasak da darbenin sadece girişim olarak kalmış olması ve başarısızlıkla sonuçlanması bizler için çok büyük bir kazanımdır. Yerli ve yabancı birçok yatırımcıya ev sahipliği yapan Ege Serbest Bölgesinin Kurucu ve İşletici Şirketi ESBAŞ olarak biz; Gelişme Alanı ile ilgili olan yatırımlarımızı gerçekleştirmek için eskisinden daha da azimli çalışacağız. Bununla kalmayıp yeni bir serbest bölge kurmak için çalışmalarımızı hızlandıracağız. Çünkü bizler Türkiye’nin bir üretim üssü olarak sahip olduğu kıymet ve değerin farkındayız ve her şeyin daha iyiye gideceği yönünde en ufak bir tereddüt taşımıyoruz” dedi.

Bazı yabancı yatırımcıların Türkiye’de darbe girişimi öncesinde yaşanan terör olaylarını da göz önüne alınarak can güvenliği konusunda endişeleri olduğunu ifade eden Dr. Güler “Bu endişe hızla pozitif yönde değişiyor. Dünyada yaşanan olaylara baktığımızda maalesef terörün ülkesi, dini ve ırkı olmadığını görüyoruz. Ne yazık ki birçok ülkede terörün yarattığı dehşete yüreğimiz yanarak şahit olduk ve bunların sonucunda ne kadar gelişmiş olsa da, güvenlik önlemleri alınmış olsa da, talihsiz olayların her yerde yaşanabileceğini gördük. Bu bakımdan Türkiye’nin yatırım için güvenli olmadığını söylemenin adil ve objektif bir yargı olduğuna inanmıyorum. Darbe girişiminden sonraki ilk iş gününde tüm ekonomik hayatın aksamadan devam etmesi aslında kriz yönetimimizin ne kadar iyi bir boyutta olduğunu göstermiştir” dedi. Konuşmasını Türkiye’nin ekonomi yönetiminin bu krizi fırsata çevireceğini belirterek tamamlayan Dr. Faruk Güler “Ülkemizin yaşadığı bu krizden güçlenerek ve tek yürek olarak çıkacağına inanıyoruz. Siyasi parti liderlerinin bir araya gelip Anayasa değişikliğini konuşmaya başlayabilmeleri; aynı masa etrafında ülke yararına bir araya gelebilmeleri de yaşadığımız acı olayın pozitif yansımalarındandır” şeklinde konuştu.

Dr. Faruk Güler’in ardından söz alan Ekonomi Bakanı Başdanışmanı Adnan Yıldırım şöyle dedi “Türkiye bugüne kadar darbelerden 3 kere sınıfta kalmış ancak ilk defa bir darbe girişimini engelleyerek tam not alarak sınıfı takdir ile geçmiştir. Halkın iradesi bundan sonra bir daha başka bir darbe girişimi yaşamayacağımızı çok net ortaya koymuştur.

Sözlerine Türkiye’de ekonominin ilerlemesi için Ekonomi Bakanlığı tarafından tüm çalışmaların hız kesmeden devam edeceğini belirterek devam eden Yıldırım, ‘Darbe girişiminden önce yeni yatırım ve ihracatı desteklemeye yönelik teşvik paketi detayları üzerinde çalışıyorduk, bu çalışmalara yoğun ülke gündeminden sonra kaldığımız yerden devam edeceğiz. Ekonominin daha ileri gitmesi, daha çok gelişmesi, yerli ve yabancı yatırımcıları desteklemek anlamında çok yoğun çalışmalar yapılmaktadır. Bu kapsamda Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Amacıyla Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı TBMM'de kabul edilmiştir ve getirdiği birçok düzenleme ile yatırımcıların günlük hayatta karşılaştığı sorunlar ve maliyetlerin önlenmesi hedeflenmiştir’’ şeklinde konuştu.

Ege Serbest Bölgesinin Gelişme Alanı projesine de değinen Yıldırım, ‘Ege Serbest Bölgesinin büyümesi için tüm çalışmalar bitirilmiş, kararname imzalanmıştır. Büyüme kararının eli kulağındadır. Biz bu anlamda ESBAŞ’ın hem mevcut bölgesini genişletme hem de başka serbest bölgeler kurma konusundaki çalışmalarına Bakanlık olarak destek veriyoruz. Çünkü ESBAŞ’ın yaptığı işi nasıl titizlikle takip ettiğini ve Türkiye’deki serbest bölgeler algısını nasıl pozitif anlamda değiştirdiğini biliyoruz. ESBAŞ serbest bölgecilik konusunda Türkiye’de ve Dünya’da bir markadır’ dedi.

ESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Güçlü ise düzenlenen bu toplantının çok faydalı olduğunu dile getirerek, toplantıyı düzenlediği için Dr. Faruk Güler’e ve katılımından dolayı Adnan Yıldırım’a teşekkür ederek ‘Yaşanılan darbe girişimi hepimizi son derece üzdü ancak bu olay sonrasında ülke olarak o kadar güzel bir birlik sergiledik ki ben geleceğe umut dolu bakıyorum. Siyasilerin bir araya gelmeleri, ülke çıkarları için tek yürek olmaları halkın da bir bütün olmasını sağlamıştır. Bu kuvvetli bağın ve birliğin bundan sonrada aynı şekilde korunarak artması için hepimiz üzerimize düşenleri yapmalıyız. Ekonomi ve ticaret açısından bizi güzel günlerin beklediğini düşünüyorum’ dedi.

Toplantı katılımcıların sorularının cevaplanması ve dilek ve temennilerin iletilmesinin ardından son buldu.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Sındır: ''Polislerimiz, milli iradenin gasp edilmesini önledi''
Sonraki Haber "Angelina Jolie sayesinde kadınlar bilinçlendi"

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?