ANA SAYFA > SAĞLIK > ERKEN TEŞHİSTE ENDOSKOPİ HAYAT KURTARIYOR

ERKEN TEŞHİSTE ENDOSKOPİ HAYAT KURTARIYOR

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
ERKEN TEŞHİSTE ENDOSKOPİ HAYAT KURTARIYOR

Özen Tıp Merkezi Genel Cerrahi Uzmanı Dr.Esra Akça, Endoskopi tanı yönteminin erken teşhis için çok önemli olduğunu söyledi.

2013 yılı sonunda Özen Tıp Merkezinde Genel Cerrahi Uzmanı olarak göreve başlayan Dr.Esra Akça bininci endoskopi tanı yöntemini gerçekleştirdikten sonra yaptığı açıklamada şöyle konuştu;

“Her yıl binlerce insan mide ve barsak kanserine yakalanmakta, belirtiler başladıktan sonra teşhis konulsa bile, hastalık daha ileri bir evrede olduğu için hem ameliyatta alınan kanserli kısım daha geniş olmakta, hem kanser çevre dokulara yayılmış olmaktadır. Dolayısıyla etkili bir tedavi için erken teşhis çok önemlidir.

Bu nedenle, Endoskopi ve kolonoskopi hem mide ülseri, gastrit, divertikül, polip, ülseratif kolit, chron hastalığı gibi hastalıkların tanısında önemlidir , hem de mide barsak kanserlerinin erken teşhisinde en önemli birer tanı yöntemidir.

Karın ağrısı, iştahsızlık, yanma, ağza acı su gelmesi, iştahsızlık, kg kaybı, kansızlık, tuvalet alışkanlıklarının değişmesi gibi şikayetleri olan hastalarda uygulanan bu tanı yöntemleri, hiçbir şikayeti olmayan hastalarda da 40 yaşından sonra kanser tarama yöntemi olarak gündeme gelmektedir.

Avrupa ülkelerinde rutin olarak sağlık merkezlerinden hastalara haber verilerek bu işlemler yıllık periyodik olarak yapılmaktadır.

Tıp Merkezimizde 6 ay içinde 3000 endoskopi, 200’den fazla kolonoskopi işlemi gerçekleştirildi.

Hastalar bu işlemlerde acı çekmekten korktukları için, iki tanı yöntemi de anestezi uzmanı kontrolü altında tamamen uyutularak gerçekleştirilmekte olup, hastalar birkaç dakika uyutulmakta ve işlem hiçbir acı çekmeden sonuçlandırılmaktadır.”

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber İAOSB’DE TEKSTİL VE HAZIR GİYİM SEKTÖRÜ MASAYA YATIRILDI
Sonraki Haber KARŞIYAKALI ANNE VE ÇOCUKLARA MÜZE TURU...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?