ANA SAYFA > SPOR > Erdoğan Tözge'yi kaybettik...

Erdoğan Tözge'yi kaybettik...

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Erdoğan Tözge'yi kaybettik...

Altay'ın ve kentin sembol isimlerinden Erdoğan Tözge vefat etti...

Siyah-beyazlı kulüpte uzun yıllar yöneticilik yapan,1970'li yıllarda başkanlığı üstlenen ve son olarak uzun yıllar Yüksek Divan Kurulu'nda başkan olan 89 yaşındaki Tözge, tedavi gördüğü özel bir hastanede kalp krizi nedeniyle bugün hayata gözlerini yumdu.
Tözge'nin bir hafta önce prostat ameliyatı olduğu öğrenildi. Tözge'nin cenazesi cuma günü Alsancak Hocazade Camisi'nde cuma namazından sonra kılınacak cenaze namazının ardından Işıkkent Mezarlığı'na defnedilecek. Evli ve iki çocuk, iki torun sahibi olan Erdoğan Tözge, sevenleri ve yakın çevresi tarafından "Ekselans" lakabıyla anılıyordu. 1928 İzmir doğumlu Erdoğan Tözge, 1951 yılında İTÜ Mimarlık Fakültesi'nden mezun oldu.
Müteahhitlik yaşamında sayısız konut, site, fabrika, banka binası, üniversite kampüs binaları, spor kompleksleri yapan Tözge, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Bayındırlık Komisyonu Başkanlığı, İzmir Valiliği Yüksek Danışma Kurulu Üyeliği, Ege Bölgesi Mimarlar Odası Başkanlığı ve 40'a yakın sosyal dernekte ön planda görev alıp başkanlığı yürüttü. A Milli Takım'ın eski teknik patronlarından Mustafa Denizli'yi futbolcu olarak Altay ve Türk futboluna kazandıran isim olarak bilinen Tözge, Konak, Denizli, Muğla, Aydın, Alsancak, Karşıyaka, Ayvalık, Çeşme, Gündoğdu Rotary kulüplerini kurup Uluslararası Rotary Kulübü'nden üstün hizmet ödülü aldı. Tözge, ayrıca İtalyan Sireg Su Arıtma Firması Türkiye Temsilciliği, Ekselans Turizm Yönetim Kurulu Başkanlığı ve İZVAK başkanlığını üstlendi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka Olağanüstü Genel Kurul Kararı aldı...
Sonraki Haber Fidan kaymakamdan, cansuyu eşinden...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?