ANA SAYFA > GÜNDEM > Engelsiz İletişim Masası'na +1 destek

Engelsiz İletişim Masası'na +1 destek

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Engelsiz İletişim Masası'na +1 destek

21 yaşındaki down sendromlu Bengü Ceren Çelik, Karşıyaka Belediyesi Engelsiz İletişim Masası biriminde engelli vatandaşlara yardımcı oluyor.

 21 yaşındaki Bengü Ceren Çelik, down sendromlu bireylerin çalıştığı kafelerde garsonluk yaptıktan sonra Karşıyaka Belediyesi Engelsiz İletişim Masası biriminde çalışmaya başladı. Burada, engelli vatandaşların sorunlarını dinleyerek onları ilgili birimlere yönlendiren Bengü Ceren Çelik, kısa sürede belediye başkanı ve belediye personelinin de gözbebeği oldu. Yaklaşık 2 ay önce işe başladığını ve çok mutlu olduğunu söyleyen Çelik, "Burada engelli bireyleri yönlendiriyorum. Daha önce garsonluk yaptım. Şimdi de burada işe başladım. Çok mutluyum. Engellilere yardımcı oluyorum, onlarla sohbet ediyorum" dedi.

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar ise, "Bengü Ceren, çok yetenekli bir kardeşimiz ve kendisi yaşama sımsıkı bağlı. Onun gibi birçok arkadaşımızı Karşıyaka Belediyesi olarak istihdam ediyoruz. Engelsiz kent çabamızda Bengü Ceren ve arkadaşları bize destek oluyor. Belediyeye ait Down Kafe'de çalışan down sendromlu arkadaşlarımız var, bedensel engelli arkadaşlarımız var. Engelli yurttaşlarımız, engelsiz belediyemizin hizmetlerinden faydalanmak için geldiklerinde Bengü Ceren kendilerine yardımcı oluyor. Onları ilgili birimlere yönlendiriyor. Engelli bireyler, Engelsiz İletişim Masası birimine müracaat ettiklerinde hangi müdürlükle işi varsa, o müdürlükle irtibatlarını sağlıyor" diye konuştu.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyakalı şehitlerin hayrına 4.kez lokma döktürdüler
Sonraki Haber Karşıyakalı öğrencilerden Erzincan’a karne hediyesi

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?