ANA SAYFA > İZMİR > Engelleri anlayalım!..

Engelleri anlayalım!..

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Engelleri anlayalım!..

Dokuz Eylül Rotaract Kulübü engelli vatandaşlarımız ile ilgili dönem başından beri devam eden “Engelleri Anlayalım” projesini tamamladı.

Üç ayakta gerçekleşen projenin birinci ayağında yürüme engelli vatandaşlarımızın gün içerisinde yaşadığı zorluklara dikkat çekmek amacı ile yürüme engelli olmayan bir üyesi Karşıyaka Bostanlı İskele’den Forum Bornova AVM’ye tekerlekli sandalye üzerinde ulaşmaya çalıştı. Projenin ikinci ayağında ise görme engelli vatandaşlarımızın gün içerisinde yaşadığı zorluklara dikkat çekmek amacı ile Bostanlı’dan Karşıyaka İskele’ye kadar görme engelli bir vatandaşımız gibi ulaşmaya çalıştı. Bunları kısa film olarak çektikten sonra sosyal medya hesaplarından yayınlayan Dokuz Eylül Rotaract Kulübü projenin üçüncü ayağında ise İBB Farkındalık Merkezi’ne D.E.Ü. Bilinçli Bireyler Kulübü ile gezi düzenleyerek engelli vatandaşlarımızın sorunlarına dikkat çekerek bireysel ve toplumsal yaşamda karşılaştıkları sıkıntıları, engelleri tanıtarak, yaşayarak ve uygulayarak farkındalık yarattılar.

"Engelli olmak sorun değil, engelliye engel olmak sorundur"

M.Onur ŞEKER, "Döneme başladığımızda en büyük hedefimiz ülkemizdeki engelli sorununa değinmek ve engellilerle ilgili bir proje gerçekleştirmekti. Engellilerle ilgili gerçekleştireceğimiz en iyi projenin onları anlamak ve hayata onlar gibi bakabilmek olduğunu düşündük ve “Engelleri Anlayalım” projemizin adımlarını attık. Projemizi gerçekleştirirken onları yaşadığı zorlukları gördük ve elimizden geldiğince empati yapmaya çalıştık ve projemizin sonunda da anladık ki ülkemizde engelli olmak sorun değil, engelliye engel olmak sorundur." diye konuştu.

HABERE AİT VIDEO


PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber CHP'li Sertel: Türk Eximbank'ın kredi verdiği 149 firma FETÖ bağlantılı çıktı
Sonraki Haber LÖSEV İyilikler Tırı Cumartesi günü Karşıyaka'da

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?