ANA SAYFA > SAĞLIK > Egzersizin faydaları tescillendi

Egzersizin faydaları tescillendi

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Egzersizin faydaları tescillendi

Yeni yapılan bir çalışma ile egzersizin insan vücuduna özellikle yetişkin kadınlara olan faydaları tescillendi.

Queensland Teknoloji Üniversitesi tarafından yapılan ve tam 5 yıl süren çalışmaya göre günde en az 30 ile 45 dakika arasında egzersiz yapmak, mental ve fiziksel hastalıklarımız için en iyi ilaç.Özellikle 50 yaş üstü kadınlarda bu egzersizlerin çok daha yararlı olacağını da belirten bu çalışma aslında bildiğimiz bir durumun bilimsel olarak kanıtlanmasını sağladı.

Tempolu koşma, yürüme, bisiklet sürme ve yüzme gibi çalışmalarla yapılacak antrenmanların da yeterli olacağı gibi, doktor tarafından verilecek hafif bir programla evde egzersiz yapmak da mümkün. Günlük hayatımıza kolayca sokabileceğimiz hareketlerle 30-45 dakika arasında yapılan egzersizler daha öncede belirttiğimiz gibi özellikle 50 yaş üstü kadınlarda daha sağlıklı bir hayatın anahtarı. Bilim insanlarına göre haftada 5 gün düzenli şekilde 30-45 dakika arasında yapılacak egzersiz de sağlıklı bir yaşam için yeterli olacaktır

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber KKTC'nin Barış ve Özgürlük Bayramı Kutlandı
Sonraki Haber Yusuf Şimşek, Kahe'ye kefil

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?