ANA SAYFA > EKONOMİ > EGİAD'dan ABD çıkarması

EGİAD'dan ABD çıkarması

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
EGİAD'dan ABD çıkarması

Ege Genç İşadamları Derneği (EGİAD) geniş katılımlı bir heyetle ABD’de lobi çalışmalarında bulundu. EGİAD Başkanı Seda Kaya ve Yönetim Kurulu üyelerinden oluşan heyet, beş günlük program kapsamında ABD Dışişleri Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı, Dünya Bankası/IMF, önemli düşünce kuruluşları ve diğer hükümet kuruluşları ile görüş alışverişine bulundular.

Program kapsamında Amerikan Ticaret ve Kalkınma Ajansı’yla da görüşen EGİAD heyeti, tüm dünyada altyapı yatırımları, enerji, ulaşım, su projelerinde ABD yatırımcıları için bağlantı sağlayan, fizibilite hazırlayan, fon bulan,  yasal prosedürleri takip edip hızlandıran Ajansı, özellikle Ege Bölgesindeki yenilenebilir enerji başta olmak üzere, potansiyeli değerlendirmek üzere Türkiye’ye davet etti.

Düşünce kuruluşları ziyaret edildi

EGİAD heyeti ABD gezisinde önde gelen düşünce kuruluşlarıyla da bir araya geldi. Washington Yakın Doğu Politikaları Enstitüsü isimli düşünce kuruluşunu ziyarette, ağırlıklı olarak Amerikan iç ve dış politikasını belirleyen dinamikler, Amerikan seçimleri ve sonrası, Suriye ve diğer ülkelerdeki sorunlar üzerinde duruldu. Stratejik Uluslararası Araştırmalar Merkezi isimli düşünce kuruluşunun ziyaretinde ise, Arap Baharı sonrası gelişmeler, Transatlantik Ticaret ve Yatırım Ortaklığı (TTIP) ve Türkiye ekonomisi ile ilgili görüş alışverişinde bulunuldu.

Kemal Derviş’in başkan yardımcılığını yaptığı düşünce kuruluşu Brookings Enstitüsü’nü de ziyaret eden EGİAD heyeti, burada ağırlıklı olarak TTIP Anlaşması, ABD-AB ilişkileri, Türkiye ekonomisi ve genel ekonomik konular hakkında fikir değerlendirmesi yaptı.

Yatırım hacmi artırılmalı

ABD Ticaret Bakanlığı bünyesindeki Select USA ile de görüşen heyet, Türkiye Masasında görevli Yatırım ve Ticaret uzmanları ile iki ülke arasındaki mevcut yatırım ve ticaret hacminin artırılması için atılması gereken somut adımlar üzerinde durdu.  Heyetin Center For Amerikan Progress isimli düşünce kuruluşuna yaptığı ziyarette ise, Ulusal Güvenlik ve Uluslararası Politikadan sorumlu üst düzey yetkililer ile Amerikan Seçimleri ve sonrası iç ve dış politikalar ile beklentiler konusunda bilgi alındı.

Daha güçlü lobi yapmalıyız

ABD temaslarını değerlendiren EGİAD Başkanı Seda Kaya, bu tür ziyaretlerin daha sık yapılmasının önemine dikkat çekerek, “Sivil ve mesleki kuruluşların daha aktif diplomasi yürütmesi ve lobicilik yapması gerekiyor. Türkiye’nin gücünü ve potansiyelini daha iyi anlatmalıyız. EGİAD olarak bu ziyarette temel amacımız AB ile ABD arasında devam eden ve Türkiye ekonomisi için büyük tehdit oluşturan Transatlantik Ticaret ve Yatırım Ortaklığı görüşmelerinde Türkiye’nin de çıkarlarının korunmasının önemine dikkat çekmek ve Amerikan tarafını bilgilendirmekti. Ancak, Türkiye’nin sürece dâhil olmasını sağlayacak etkili adımları hükümetler seviyesinde atmalıyız. Daha sonra çok geç olabilir. Yeni bir Dünya ekonomik düzeni kurulurken Türkiye bunun dışında kalamaz. Bu anlaşmadaki pürüzler giderilmediği takdirde yepyeni bir boyuta taşınacak AB ve ABD ekonomik ilişkilerinin Türkiye açısından birçok olumsuzluğu doğuracağından korkuyoruz" dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Ses kısıklığı kanserin habercisi olabilir
Sonraki Haber Amerikan Koleji'nin cazcı gençlerine büyük onur

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?