ANA SAYFA > EKONOMİ > EDAK, sektöründe Türkiye'nin 5. büyük şirketi oldu

EDAK, sektöründe Türkiye'nin 5. büyük şirketi oldu

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
EDAK, sektöründe Türkiye'nin 5. büyük şirketi oldu

Dünyaca ünlü ekonomi dergisi Fortune'nin, Türkiye'nin en büyük 500 şirketini belirlediği "Fortune500" 2016 yılı sonuçları açıklandı. EDAK Ecza Kooperatifi; sektörlere göre yapılan sıralamada "Medikal- İlaç" alanında 5. sırada yer aldı. İzmir Merkezli EDAK; şehrinin en büyükleri sıralamasında 7'inci sırada yer aldı.

EDAK; geçen yıl bir önceki yıla göre sıralamada 4 basamak yükseldi. Fortune 2016 yılı sıralamasına göre ilk 500'de 180'inci sırada yerini alan EDAK; İzmir'in yükselen değeri olmaya devam etti. Yeni hizmete açtığı Samsun ve Trabzon Şubeleri ile Karadeniz Bölgesine de kooperatif hizmetini ulaştırmaya başlayan EDAK, ortağı 4.649 eczaneye verdiği hizmet ile Türkiye genelindeki ağını yaygınlaştırıyor. 1979 yılında kurulan EDAK'ın bugün 18 şubesi ile Türkiye'deki 29 İl ve 387 ilçeye ilaç ve ilaç dışı sağlık ürünlerini ulaştırdığını aktaran EDAK Yönetim Kurulu Başkanı Eczacı Sarp Yaklav  "37 yıldır, önceliğimiz her zaman insan sağlığı oldu. Ortak eczacılarımız ve çalışanlarımızın aidiyeti ise bizim birincil sermayemizdir. Bu sermaye gücümüz ile EDAK istikrarlı büyümesini önümüzdeki yıllarda da sürdürecektir. EDAK, 2015 yılını yüzde 14 büyümeyle, 1.338.211.902 TL brüt satış,  915.030.674 TL net satış ile kapattı. 2016 yılını 1 milyar net satışla kapatmayı hedefliyor " dedi. 
 
EDAK hakkında 
EDAK Ecza Kooperatifi (İzmir Eczacılar Üretim Temin ve Dağıtım Kooperatifi) 1979 yılında İzmir’de kuruldu. Bugün Ege, Akdeniz, Karadeniz ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki 29 il ve 383 ilçeye 18 şube, 4 bin 649 ortak eczacısı ve 700 çalışanıyla hizmet veren EDAK, Türkiye’nin en büyük ecza kooperatiflerinden biri olarak öne çıkıyor. Gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projeleri ile Türkiye’de Çevre Beratı’na sahip olan 17. Kurum olan EDAK, ayrıca Küresel İlkeler Sözleşmesi’ni (KİS) dünyada imzalayan sayılı kurumlar arasında yer alıyor.
 
PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber KSK'li yüzücü Emre Manş'ı geçti...
Sonraki Haber Kuru meyve ihracatçılarından 40 yıllık hizmete vefa

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?