ANA SAYFA > GÜNDEM > Eczacılık Günü Karşıyaka’da kutlandı

Eczacılık Günü Karşıyaka’da kutlandı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Eczacılık Günü Karşıyaka’da kutlandı

Karşıyaka’daki eczacılar 14 Mayıs Eczacılık Günü'nü yemekte bir araya gelerek kutladı.

Karşıyaka İlçe Sağlık Müdürlüğü’nün Denizpark Restoran’ta düzenlediği “14 Mayıs Eczacılık Günü” yemekli kutlama programına, Karşıyaka Kaymakamı Sadettin Yücel, İzmir İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Özgür Sönmez, İzmir Eczacılar Odası Başkanı Tuncay Sayılkan, Karşıyaka İlçe Sağlık Müdür Dr. Yıldıray Çığırgil, İzmir Eczacılar Odası Karşıyaka Bölge Temsilcisi Ahmet İpek ve Karşıyaka’daki yüzden fazla eczacı katıldı.

14 Mayıs “Eczacılık Günü” nedeniyle düzenlenen etkinlikte, Karşıyaka Kaymakamı Sadettin Yücel, İlçe Sağlık Müdür Dr. Yıldıray Çığırgil, İzmir Eczacılar Odası Başkanı Tuncay Sayılkan ve Eczacı Esen Akay Karatosun birer konuşma yaptı.
Karşıyaka Kaymakamı Sadettin Yücel, Eczacılık Gününün üçüncüsünü beraber kutladıklarını, Karşıyaka’daki eczacıları bir arada görmenin kendisini sevindirdiğini belirterek şunları söyledi “Biz Karşıyakalıyız, bize düşen her alanda olabildiği ölçüde örnek olabilecek bir çalışma, birliktelik ve tabiatı ile sonucunu almaktır. Bugün de “Eczacılık Günü” dolaysı ile bir araya geldik. Başta Karşıyaka’mız olmak üzere güzel İzmir’imize ve ülkemize örnek teşkil edebilecek çalışmalar yapabilmektir.

Eczacılık Günü

Ülkemizde her yıl, akademik eczacılık eğitiminin başladığı 14 Mayıs tarihi “Eczacılık Günü” olarak kutlanmaktadır. 2009 yılında İstanbul’da düzenlenen Dünya Eczacılık Kongresi sırasında, delegasyonun “FIP’in kuruluş tarihi olan 25 Eylül’ün tüm dünyada ortak olarak Dünya Eczacılık Günü adıyla kutlanması” önerisini, Uluslararası Eczacılık Federasyonu (FIP) delegasyonu oy birliği ile kabul edilmiştir. FIP Genel Kurul’da kabul ettiği öneriyi, daha sonra tüm dünya ülkelerine bildirdi ve “25 Eylül tarihinin Dünya Eczacılık Günü olarak kutlanacağını” ilan etti.

Haber ve fotoğraf : Yılmaz DURMAZ /KARŞIYAKA HABER

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber KSK Divan Kurulu: Tüm kayıtlar denetlensin
Sonraki Haber Müdürler ''Kantinlerde hijyen ve insan sağlığı'' için toplandı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?